Cēsīs notiks etno-eko festivāls «Sviests»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

26.jūlijā Cēsīs, Cēsu pils dārzā norisināsies otrais etno-eko festivāls "Sviests", pavēstīja kultūras menedžmenta centra "Lauska" pārstāvji.

Festivālā dienas laikā no plkst. 12 līdz 18 uzstāsies folkloras un seno cīņu kopa "Vilkači", Oskara Patjanko kapela un "Nepieradinātā folka orķestris" no Latvijas, savukārt no Norvēģijas ieradīsies sāmu grupas "Bålfolket" un "Piera Somby Band", kuri tradicionālo sāmu dziedāšanas veidu joikošanu apvieno ar mūsdienīgu mūzikas pavadījumu.

Etno-eko festivāla "Sviests" noslēgums notiks plkst. 22 Cēsu pils parkā ar dūdu un bungu grupas "Auļi" koncertu.

Festivāla laikā varēs apskatīt un klausīties radošajās darbnīcās izgatavotās sāmu šamaņu bungas, aptaustīt austās celaines, satikt koklētājus un joikotājus. Visas dienas garumā pils dārza teritorijā rosīsies amatnieki un mākslinieki, kuri rādīs, kā radošā veidā no dabīgiem un tradicionāliem materiāliem var izgatavot ko noderīgu vai garšīgu. Notiks dzijas krāsošana, svilpaunieku darināšana, vīžu pīšana, kafijas grauzdēšana un alus brūvēšana. Pirts skola piedāvās sauso pērienu, "Ieviņu darbnīcā" varēs izgatavot lelli, bet instrumentu meistars Raitis Sondors rādīs, kā remontēt mūzikas instrumentus, tostarp senās Vidzemes ermoņikas "Ieviņas".

Folkloras kopa "Putni" vadīs radošas nodarbības bērniem - rotaļas un siena figūru gatavošanu. Tradicionālo iniciatīvu centrs "Kaste" kuls sviestu un notiks vēl dažādas citas aktivitātes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti