Rīta Panorāma

Nedēļas nogalē Rīgas maratons. Intervija ar Rimi Rīgas maratona direktoru Aigaru Nordu

Rīta Panorāma

Pārizdos "The Beatles" albumu "Let It Be"

Trīs Osokini koncertēs Cēsīs

Cēsīs koncertēs trīs pianisti Osokini

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Koncertzālē “Cēsis” 28. augustā notiks koncerts, kurā klausītājus ar savu talantu priecēs trīs pianisti – Andrejs, Georgijs un Sergejs Osokini. Koncertā skanēs Skrjabina, Šūberta, Šūmaņa, Ravēla, Čaikovska un Emīla Dārziņa opusi gan solo, gan divām un trim klavierēm, informēja organizatori.

“Mēs visi esam ļoti noilgojušies pēc kopā muzicēšanas un esam saviļņoti, ka tiksimies tieši Cēsu koncertzālē, kas mums ir ļoti mīļa un kur būt vienmēr ir liels prieks un gandarījums. Šī ir sevišķa vieta, kas zāles atmosfēras dēļ liek muzicēt ar īpašu iedvesmu, arvien meklējot jaunas un pārpasaulīgas emocijas,” atklāja pianisti.

Kā norādīja rīkotāji, Osokini koncertprogrammai Cēsīs sagatavojuši saviļņojošus un romantisma piepildītus klavierdarbus, kas ļaus demonstrēt gan katram savas meistarības šķautnes, gan piedzīvot kopīgās saspēles prieku.

Vakara gaitā Georgija Osokina izpildījumā skanēs Friderika Šopēna monumentālā fantāzija un citi viņa skaņdarbi, Sergeja Osokina sniegumā varēs dzirdēt mistiskas enerģijas caurvītos Aleksandra Skrjabina vēlīnos opusus, savukārt Andreja Osokina interpretācijā izskanēs poētiskā un romantiskā Roberta Šūmaņa mūziku.

Sergeja un Andreja Osokinu interpretācijā Cēsīs skanēs skaistais Morisa Ravēla valsis, ko komponists devēja par horeogrāfisko poēmu un sākotnēji bija to iecerējis kā mūziku baletam. Savukārt visu trīs pianistu saspēlē tiks atskaņots Pētera Čaikovska trepaks no baleta "Riekstkodis" Sergeja Osokina versijā un Emīla Dārziņa "Melanholiskais valsis" Andreja Osokina versijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti