Čellistu grupa «Dagamba» uzstāsies šī gada festivālā «Summer Sound»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Festivāls “Summer Sound” turpina izsludināt savu programmu un latviešu mākslinieku klāstu papildina ar čellistu grupu “Dagamba”, medijus informē festivāla pārstāvji.

“Dagamba” savā mūzikā apvieno klasiskās mūzikas skanējumu ar popmūziku, rokmūzikas notīm un pasaules mūzikas noskaņu.

"Uzstāšanās “Summer Sound” festivālā “Dagamba” būs centrālais vasaras notikums.

Tā kā šajā gadā apaļas dzimšanas dienas svin gan Ludvigs van Bēthovens, gan Pēteris Čaikovskis, tad arī mūsu programma ar populārākajiem darbiem būs veltījums viņiem.

Kur vēl labāk svinēt dzimšanas dienu, ja ne festivālā jūras krastā saulrietā?” retoriski jautā grupas “Dagamba” dibinātājs Valters Pūce.

Čellists Valters Pūce grupu “Dagamba” izveidoja 2011. gadā kopā ar bērnības draugu, čellistu Antonu Trocjuku. Pēc pāris gadiem, eksperimentējot ar dažādiem mūzikas stiliem un instrumentiem, viņi satika perkusionistu Hamidrezu Rahbaralamu no Irānas un pianistu Daini Teni no Lietuvas. Savukārt 2016. gadā grupai pievienojās bundzinieks Artūrs Jermaks no Itālijas.

Katru nedēļu festivāls “Summer Sound” izvēlas izziņošanai vienu mākslinieku, kurš šajā gadā uzstāsies festivālā. Iepriekšējās nedēļās ir izziņots viens pēdējo gadu populārākajiem dīdžejiem pasaulē – franču dīdžeju Kungs, kurš popularitāti pasaulē ieguva ar dziesmu “This Girl, Don’t You Know” un “I feel so bad”. Festivālā uzstāsies arī DJ Regard, kurš ceļu uz pasaules slavu uzsāka sociālā tīkla platformā “TikTok”. Galveno mākslinieku sarakstam ir arī pievienojies franču dīdžeju duets, superhita Katchi autori “Ofenbach”. “Summer Sound” uzstāsies arī leģendārā krievu rokgrupa “Mumiy Troll” un pašmāju grupas “Musiqq”, “Jumprava”, “Pienvedēja piedzīvojumi” un “Astro’n’out”, reperis Gacho, repa supergrupa “Singapūras satīns” un “Kreisais krasts”.

Desmitais festivāls “Summer Sound” Liepājā norisināsies jūlija izskaņā – 24. un 25. jūlijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti