Čellists Kristaps Bergs sniegs solokoncertu Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē 10. decembrī  pulksten 19 notiks Vīnē mītošā čellista Kristapa Berga solokoncerts.

Koncertā skanēs J. S. Baha, Ludviga van Bēthovena, Pētera Vaska un Fēliksa Mendelsona skaņdarbi. Koncerta programmā iekļautie skaņdarbi aptver spilgtu emociju gammu no mierpilnām, apgarotām noskaņām līdz  dramatismam. Čellists izvēlējies tādu koncertprogrammu, lai ne tikai pierādītu tradīcīju, bet arī demonstrētu visas mūzikas attīstības gaitā atklātās čella iespējas un kvalitātes. Koncertā piedalīsies arī pianiste Elīna Bērtiņa.

Kristaps Bergs jau daudzus gadus dzīvo Vīnē, studējis Vīnes Mūzikas un mākslas universitātē, 2011. gadā Kristaps Bergs tika uzņemts slavenā čellista un diriģenta Heinriha Šiffa klasē, kuram bija ļoti nozīmīga ietekme uz Kristapa tālāko muzikālo izaugsmi.

Kristaps Bergs koncertējis prestižākajās pasaules koncertzālēs, piemēram, "Carnegie Hall" Ņujorkā, "W. Disney Hall" Losandželosā, Vīnes "Musikverein", Vīnes "Konzerthaus", Amsterdamas "Concertgebouw", "Royal Albert Hall" un "Royal Festival Hall" Londonā un "Suntory Hall" Tokijā.

Kristaps Bergs ir daudzkārtējs starptautisko konkursu laureāts, tostarp 1. vietas ieguvējs J. Brāmsa konkursā. Par izciliem panākumiem un Latvijas mūzikas popularizēšanu pasaulē mūziķis ir saņēmis balvas no Latvijas Republikas Kultūras ministrijas.

Mūziķis ir sadarbojies un uzstājies kopā ar tādiem māksliniekiem kā Andris Nelsons, Heinrihs Šiffs, Ida Hendele, Eduards Šmīders, Reinhards Latzko, Kristians Altenburgers, Natālija Prišepenko, Pēteris Vasks, Džovanni Sollima, Helmuts Lahenmans u.c.  

Pateicoties dāsnam privātam sponsoram, Kristaps Bergs spēlē ļoti īpašu Lorenco Ventapanes 1836.gadā Neapolē būvētu instrumentu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti