Kultūras ziņas

Rīgas svētkos pieminēs Viju Artmani

Kultūras ziņas

Nedēļas nogale Mišas Maiska zīmē

"Carnival Youth" izdod albumu un pošas tūrē

«Carnival Youth»: Esam uzsūkuši visas pasaules gudrības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai arī grupas “Carnival Youth” jaunā albuma “Good Luck” daļa dziesmu  videoklipu jau ir pieejami virtuāli, taustāmā CD un plates formā albums pasaulē dodas 16. augustā. Šis ir jau ceturtais disks, kurā latviešu indīroka grupas pārstāvji turpina evolucionēt gan kā mūziķi, gan kā personības.

“Evolūcija ir notikusi, jo [albums] miksēts un māsterēts Ņujorkā, bet ierakstīts Brazīlijā, tā ka esam uzsūkuši visas pasaules gudrības,” saka mūziķis Edgars Kaupers.

“No lielās ceļošanas mēs esam ieguvuši pieredzi, un šo pieredzi mēs mēģinām transformēt uz to, ka visi saprotam, ka lielākoties visi cilvēki ir līdzīgi, visi ilgojas pēc cilvēcības un mīlestības,” papildina Roberts Vanags. “Un mēs to reflektējam caur skaņām un eksperimentiem.”

"Patiesākais un arī tajā pašā laikā ironiskākais albums līdz šim!” albumu raksturo Emīls Kaupers.

Ar “Good Luck” jaunajām dziesmām, kā arī laika pārbaudi izturējušiem hītiem nedēļas sākumā grupa iepazīstināja Eiropas klausītājus “Sziget” festivālā, kas mēroga ziņā esot mūsu “Positivus” reizināts vismaz ar desmit.

 “Dienā tur iziet cauri gandrīz līdz simt tūkstošiem cilvēku, un tās masas ir milzīgas, hedlaini ir ļoti lieli; redzējām daudz iedvesmojošu grupu, un bija liels gods tur uzspēlēt,” saka Edgars Kaupers.

Septembrī un oktobrī “Carnival youth” pošas jaunā albuma koncerttūrē pa Eiropu, iegriežoties deviņās valstīs, ieskaitot tādas muzikālas lielvalstis kā Lielbritānija, Vācija, Šveice un Austrija. Koncertu skaits ap 25, bet to mērogi visdažādākie.

“Tas atkarīgs no pilsētas un vietas; kur braucam biežāk, tur fanu pulki lielāki. No 200 līdz 400 cilvēku, kas nāk un pērk biļetes, nevis tur vienkārši pagadās, līdz bezgalībai,” stāsta Roberts Vanags.

Savukārt pašmāju klausītājiem “Carnival Youth” koncerttūre uzlabos omu gada vistumšākajā mēnesī – novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti