Čaka un Vācieša Rīga – muzikālajā izrādē «Rīgas gredzens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

“Latvijas koncerti” aicina uz muzikālu izrādi “Rīgas gredzens” 29. un 30. novembrī VEF Kultūras pilī. Stāstu par Aleksandra Čaka, Ojāra Vācieša, Artura Maskata un Ulda Stabulnieka dažādo Rīgu dzejas, mūzikas un teātra valodā izstāstīs Andris Keišs, Jānis Strazdiņš, Latvijas Radio koris un instrumentālā grupa. Izrādes diriģents būs Sigvards Kļava, savukārt režisors - Viesturs Kairišs, paziņojumā medijiem informē “Latvijas koncertu” pārstāvji.

Koncertuzvedumu cikls “Latvijas gredzens”, kas četros konceptuāli atšķirīgos veidos izstāstīja, izdziedāja, izspēlēja un izdejoja katram Latvijas novadam raksturīgo, guva plašu publikas atsaucību un deva impulsu diriģentam Sigvardam Kļavam veidot jaunu koncertizrādi par Rīgu.

“Izrāde atklās, kas ir tie dižie un romantiskie, kas veidojuši pilsētas neatkārtojamo seju, kas pārdzīvojuši, skumuši un cietuši par tās postīto godību un zudušajiem cilvēkiem, piedzīvojuši vēsturisku notikumu virpuļus un sapņojuši par ideālo nākotnes pilsētu,” teikts paziņojumā.

Ojāra Vācieša un Aleksandra Čaka dzejas rindas atdzīvosies Artura Maskata un Ulda Stabulnieka mūzikā, atklājot Rīgas centra spozmi, skaņu un smaržas, kā arī Pārdaugavas šauro, kluso ieliņu romantisko gaisotni. 

Izrādes programmā iekļautas sen tapušas, kā arī pavisam jaunas Artura Maskata  kompozīcijas ar Ojāra Vācieša dzeju - “Balto koncertu laiks”, “Vecās Rīgas Likteņdziesma”, “Lietus romance”, “Kaut ko klusiņām”, “Liepziedā”, “Varat raudāt varat smiet”. Bulvāru lirika atklāsies Ulda Stabulnieka dziesmās ar Aleksandra Čaka vārdiem - “Rīgai”, “Marijas iela”, “Par tramvaja sliedēm”, “Zviedru vārtu romance”,  “Vecā, sirmā Rīga”.

Muzikālajā izrādē īpašo 1950., 1960. gadu Rīgas gaisotni  iezīmēs sieviešu vokālais ansamblis “Rīga”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti