Kultūras ziņas

Uz Nacionālo teātri atbraucis "Revidents"

Kultūras ziņas

Aija Zariņa cer atmodināt tautas garu

Dzirkstoša atmosfēra, absints un bohēma

«Cabaret» teātrī – dzirkstoša atmosfēra, absints un bohēma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Tuvojoties gadu mijai, jau 16. reizi izklaidēties un svinēt gribētājus aicina “Cabaret” teātris ar sev raksturīgo koncertuzvedumu, kas šogad veltīts franču dzejnieka Šarla Bodlēra un amerikāņu rakstnieka Ernesta Hemingveja iemīļotajam grādīgajam dzērienam absintam.

5. decembrī H20 6 Kvartāla lielajā zālē jaunais muzikālais iestudējums piedzīvoja pirmizrādi.

Koncertuzveduma skatītāji pulcējas zālē, kas pārtapusi par teātra restorānu “Absints” un kurā valda “Cabaret” atmosfēra.

Pagājušā gadsimta 30. gadu stilā veidotajā iestudējumā spēlē orķestris “Pieredze”, uzstājas dīvas, stepu dejo oficiantes, bet gaisā, protams, valda zaļu gaismu izstarojošs dzēriens.

Katra izrāde ir nedaudz savādāka. Ir rāmītis – jāspēlē orķestrim tas, kas jāspēlē, ja dejotāji dejo, tomēr tas ir iestudēts. Bet tai pat laikā mazajos un lielajos rāmjos var improvizēt,” stāsta uzveduma režisors Viktors Runtulis.

Projekta “Cabaret” radošā komanda gada nogales koncertuzvedumus  kabarē žanrā iestudē jau 16 gadus. Jautro un nedaudz arī smeldzīgo stāstu varoņi gadu gaitā ir mainījušies, bet “Cabaret” viesus, jau no pirmās izrādes nemainīgi visus gadus sagaida Lumjērs un Pērle.

To jau var nosaukt par kaut kādu daļu no dzīves. Un mēs domājam, ka arī tie, kas ir šogad pirmo reizi, viņi arī dzīvo šeit. Jo, ja šo absintu neizdzīvo, tad tā absinta nav,” atklāj aktieris Gatis Cīrulis.

Koncertuzveduma pamatsastāvam un jau par burleskas zvaigzni dēvētajai Elzai Rozentālei šogad pievienojušās jaunas sejas – Katrīna Anna Vīgante un Miķelis Putniņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti