Būt par bosu sev pašai! Intervija ar veiksmīgo popdziedātāju Zaru Larsoni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

12. jūlijā Eda Šīrana koncerta ietvaros klausītājiem bija iespēja dzirdēt arī zviedrietes Zaras Larsones jeb, vārdu latviskojot, Sāras Lāšones uzstāšanos. Kādu no 21 gadus vecās jaunietes dziesmām, īpaši nemeklējot, būs dzirdējis ikviens radio klausītājs –  gandrīz visas no tām ir radio hiti. Vadot veiksmīgu karjeru vēl tik jaunā vecumā, vai Sārai jau ir vīzija par savu nākotni, par to aprunājāmies pirms dziedātājas uzstāšanās uz Lucavsalas skatuves.

Ievadā jāpiebilst, ka Latvijā dziedātājas vārds labāk pazīstams pēc angļu valodas versijā - Zara Larsone (zviedru valodā rakstiski - Zara Larsson), nevis Sāra Lāšone, kā tas būtu pareizi, vārdu latviskojot pietuvināti zviedru valodas izrunai. Lai nemulsinātu lasītājus, kas dziedātāju atpazīst kā Zaru Larsoni, tika saglabāta angļu valodas versija.

Dziedātājas veiksmīgā karjera sākās 10 gadu vecumā. Šobrīd Zarai ir divi albumi ar komerciāli ienesīgiem singliem: "Lush Life", "Never Forget You", "Ain't My Fault", "I Would Like", "So Good", "Don't Let Me Be Yours", "Only You". Viņa ir ieguvusi 50 dažādus mūzikas apbalvojumus, kā arī ierindota žurnāla “Forbes” to ietekmīgāko 30 skaitā, kuri nav vēl sasnieguši 30 gadu vecumu. Plānots, ka dziedātājas trešais albums tiks izdots šīs vasaras noslēgumā un to veidos dziesmas ar lielu radio hitu potenciālu. Sarunas sākumā dziedātāja izsaka prieku par lielisko uzņemšanu Rīgā. Skatuve šajā dzīvē ir Zaras mīļākā vieta.

Kad uz skatuves uzstājaties desmitiem tūkstošu lielam klausītāju pūlim, kā Jūs viņus uzrunājat? Ne visiem klausītājiem būs iespēja atrasties tuvu skatuvei - daudzi priekšnesumu vēros ekrānos.

Jā, ar lielu pūli nav viegli nodibināt tuvu kontaktu, bet kopā ar dejotājām darām visu labāko, kas mums ir spēkos. Tālāk esošos skatītājus mēģinu uzrunāt caur video kameru lielajos ekrānos. Mans priekšnesums ir enerģisks un dejojams, taču tajā pašā laikā pietiekami emocionāls, tāpēc labi, ka lielajos ekrānos līdz detaļām ir redzama mana mīmika un manas kustības. Tajā pašā laikā ar kustībām nedrīkst pārcensties, jo tas izskatīsies samāksloti. Lai saglabātu dabiskumu, paužu konkrētā brīža emocijas.

Tā jau saka, ka ķermeņa valoda dažkārt pavēsta daudz vairāk par verbālo valodu.

Jā, tam es pilnībā piekrītu!

Jūs savu karjeru esat sākusi ļoti agri un šajā laikā jau daudz esat paveikusi. Vai Jums ir vīzija par savu tālāko attīstību?

Nākotnē es sevi redzu tūrē, tādā kā šī, tikai tā būtu mana pasaules mēroga stadionu tūre. Tas ir mans lielais sapnis!

Jūs esat no Zviedrijas, kas ir viena no vadošajām zemēm popmūzikas radīšanā un izpildīšanā. Vai uzturat kontaktus arī ar citiem popmūzikas kolēģiem no Zviedrijas?

Zviedrija ir ļoti maza un, šķiet, mēs visi viens otru pazīstam. Jā, ar zviedru mūziķiem mēs turamies kopā.

Esam līdzīgi domājoši un, protams, runājam vienā valodā. Esmu priecīga, ka esmu zviedru dziedātāja, un ļoti novērtēju to ieguldījumu, ko pirms manis paveikuši citi zviedru mākslinieki, un tas ļauj man realizēt savas ieceres.

Runājot par popmūzikas radīšanu, šķiet, tas ir kā komandas darbs (dziesmu autori, izpildītāji, teksta autori, producents, sesijas mūziķi utt.), kurā katram ir savs konkrēts uzdevums un katrs veic savu pienesumu. Tad vēl ir gadījumi, kad viens cilvēks paveic visu darbu. Kāda veida pieeja Jums ir vistuvākā?

Protams, ir cilvēki, kas visu saraksta paši, kas ir apbrīnojumi. Kas attiecas uz mani - tad es noteikti izvēlos strādāt komandā. Esmu atradusi īstos cilvēkus, ar kuriem vēlos strādāt kopā nākamā albuma rakstīšanā. Atrast savus cilvēkus ir ļoti svarīgi, jo ar viņiem varu būt radoša un ekspresīva. Ja cilvēki mainās katru dienu, atraisīt radošumu nav tik viegli.

Es pati dziesmas neproducēju, tāpēc šajā jautājumā man tā vai tā ir nepieciešams atbalsts.

Kas zina, varbūt nākotnē es sākšu mūzikas producēšanu. Ja es pati varētu visu izdarīt saviem spēkiem, es to darītu! Boss pati sev - tas būtu mans augstākais mērķis.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti