Rīta Panorāma

Donam jauns albums "Tūrists"

Rīta Panorāma

Lielbritānijā atļauj izmantot vakcīnu pret Covid-19

J. Žildes grāmata "Pienvedēja Piedzīvojumi. Trīs no Sabiles"

Būt laika lieciniekiem – grāmata «Pienvedēja piedzīvojumi. Trīs no Sabiles»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Izvērtējot deviņdesmito gadu rokmūzikas mantojumu Latvijā, mūziķis un mūzikas žurnālists Jānis Žilde autorizētā biogrāfijā “Pienvedēja piedzīvojumi. Trīs no Sabiles” apkopojis materiālus par leģendāro grupu “Pienvedēja piedzīvojumi”.

Grāmata iznākusi apgādā "Dienas Grāmata". Pirmie piecdesmit grāmatas eksemplāri ir numurēti, tajos atrodami arī mūziķu paraksti.

LTV raidījumā “Rīta Panorāma” grupas dalībnieki Māris Žigats un Aldis Lunde stāstīja, ka sadarbība ar grāmatas autoru mainījusi arī viņu savstarpējās attiecības.

“Tagad Jānis mūs zina ļoti labi, pat labāk, nekā mēs to varējām iedomāties. Baigie draugi mēs neesam bijuši, vienmēr esam bijuši konkurenti, jo Jānis arī ir mūziķis. Bet šobrīd Jānis ir iedziļinājies [mūsos], sākot ar mūsu vectēviem, vecmammām, tētiem un mammām, tā ka viņš ļoti labi pārzina šī brīža situāciju,” stāstīja Māris Žigats.

Grāmatas autors to raksturo kā stāstu ne tikai par grupu, bet arī par deviņdesmito gadu jauniešiem, par izlaušanos, principiem un nostāju, dzīves un mūzikas kvalitāti. Raksturojot deviņdesmito gadu notikumu ietekmi uz viņu darbiem, mūziķi skaidroja, ka svarīga bijusi mijiedarbība.

“Mēs bijām vistiešākie liecinieki tā laika notikumiem, un tā laika notikumi atstāja iespaidu uz to, ko mēs darījām, kā mēs darījām, kā mēs dzīvojām, kā veidojās mūsu personības, mūsu mūzika un mēs paši,” atzīmēja Māris Žigats.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti