Busulis veltī ikgadējo solo koncertu Dzintaros dzejniekam Jānim Elsbergam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ikgadējais Intara Busuļa solo koncerts Dzintaru koncertzālē notiks 30.jūnijā. Koncerts ir veltīts dzejniekam Jānim Elsbergam, ar kuru Intars Busulis un Kārlis Lācis sadarbojas jau kopš 2007.gada, lsm.lv pavēstīja mūziķa menedžments.

Ilgās sadarbības laikā ir tapuši trīs Busuļa solo albumi (КИNO, AKTs, CITĀ©), kuros teju puse no iekļautajām dziesmām latviešu valodā ir ar Jāņa Elsberga vārdiem. Klausītāju atzinību guvušas tādas dziesmas kā, piemēram, "Brīvdiena", "Zīmēšana", "Bēbīšu maršs", u.c.

Koncerts tiek veidots divās daļās, neiztrūkstoša vieta Busuļa koncertos ir humoram un nopietnībai. Jau tagad mēģinājumu procesā grupa domā par to, kā atvilknē noglabātajām un nedaudz piemirstajām dziesmām dot jaunu skanējumu un vizuālo baudījumu.

Patīkami, protams, kaut arī mazliet dīvaini ziemas bērnam, janvārī dzimušam, dzimšanas dienu svinēt pēc Jāņiem. Ko tādu var izdomāt tikai tik dulli cilvēki kā Intars Busulis un Kārlis Lācis, un viņu komanda,” teic Jānis Elsbergs, kurš 18.janvārī svinēja 45.dzimšanas dienu.

Pateicoties par sadarbību, Elsbergs atklāj, ka tā viņam palīdzējusi tikt ārā no krīzes - gan ekonomiskās, kas visiem gāja pāri, gan arī radošās.

Parastā dzejošana jau kādu laiku bija iegājusi strupceļā, bet izrādījās, ka tā tikai gaidīja atdzimšanu citā formā. Un īstenojās tas, ko es neapzināti biju gaidījis ilgus gadus, – varēju beidzot apvienot savu muzikālo pusi, kas man nāk no tēva, un literāro pusi, kas nāk no mātes," stāsta dzejnieks.

Septiņu gadu sadarbībā Jānis Elsbergs izceļ to, ka viss noticis ne tikai ar sūru darbu, "bet arī ar lielu prieku, visādiem humoriem un ēverģēlībām, kuru Intara koncertos nekad nav trūcis".

Šajās dziesmās ir daudz kas no manas dzīves, un, ja dziesmas kaut kam der un sagādā cilvēkiem prieku, tad iznāk, ka arī mana dzīve kaut kam der, un tas ir forši,” uzsver Jānis Elsbergs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti