Kultūras ziņas

Latvija -- Venēcijas mākslas biennālē

Kultūras ziņas

Ungāru dejas Liepājā

Ziemeļblāzmā uzstāsies čellists Mario Brunello

Brunello: Muzicējot ar «Kremerata Baltica», atklājam jaunas kvalitātes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

""Kremerata Baltica" ir mani draugi. Muzicējot kopā, mēs katru reizi atklājam jaunas skaņas kvalitātes augstienes. Joprojām spilgti atceros uzstāšanos šovasar senās mūzikas festivālā," stāsta čellists, diriģents Mario Brunello, kurš svētdien kopā ar kamerorķestri sniegs koncertu kultūras pilī "Ziemeļblāzma".

Mario Brunello spēlē uz viena no vissenākajiem čelliem pasaulē un ir vienīgais itālis, kurš uzvarējis slavenajā Čaikovska konkursā Krievijā. Viņš vada pats savu orķestri un sadarbojas ar virkni pasaulē pazīstamu orķestru, gan spēlējot čellu, gan diriģējot. Apliecinot savu cieņu un mīlestību, prestižais itāļu sporta automobiļu ražotājs "Ferrari" mūziķim uzdāvinājis speciāli Brunello čellam darinātu koši sarkanu čella somu. Ar šo somu plecā pasaulē slavenais čellists un diriģents Mario Brunello ieradās Rīgā, lai nedēļas nogalē koncertētu kultūras pilī "Ziemeļblāzma".

Šī ir Mario Brunello ceturtā viesošanās Latvijā. Pirmajā reizē viņš šurp atvedis savu orķestri. Vēlāk izveidojusies cieša sadarbība ar izcilo Baltijas kamerorķestri "Kremerata Baltica".

Viņš ar savu īpatnējo mūzikas izpratni prot iedot orķestrim pacilātību un visi ir vienkārši laimīgi ar viņu spēlēt," atzīst "Kremerata Baltica" valdes locekle Ingrīda Zemzare, priecājoties, ka Brunello orķestra mūziķus atzīst par saviem draugiem.

Brunello iedrošina, ka Ziemeļblāzmas koncerts būs tīkams jebkurai ausij. Arī pie orķestra mūzikas neradušai. Piemēram, koncerta "Itālijas ceļojumu" pirmajā daļā skanēs, viņaprāt, reti enerģiska itāļu komponistu Džoakīno Rosīni un Džovanni Sollimas mūzika. Abus komponistus diriģents un čellists drosmīgi sauc par sava laika rokzvaigznēm akadēmiskajā mūzikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti