Rīta Panorāma

Intervija ar sporta žurnālistu Jāni Matuli

Rīta Panorāma

FKTK: ASV ziņojumā nav minēta tieša Latvijas banku saistība ar ieroču tirdzniecību

Zirgu ielas koncertzālē notiks opermūzikas koncerts "OPERĀcija"

«Brokastis četratā» gatavojas «OPERĀcijai»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ansamblis "Brokastis četratā" gatavojas koncertam "OPERĀcija", kas notiks Zirgu ielas koncertzālē, 26.septembrī pulksten 19.

 

Koncertā "Brokastis četratā" piedāvās savas aranžijas Georga Frīdriha Hendeļa, Džoakīno Rosīnī, Žorža Bizē, Astora Pjacollas un citu autoru mūzikai. Kopā ar ansambli uzstāsies dziedātāja Aija Vītoliņa.

Uz mūziku paskatīties savādākā veidā – atbrīvotā veidā, citreiz ar humoru vai ar sava veida muzikālu huligānismu, ko mēs nevaram atļauties savā profesionālajā ikdienā,” stāsta Mārtiņš Zilberts.

Idejas koncertam mūziķi saklausījuši opernamā. Hendelis, Rosīni, Bizē un Pjacolla skanēs viegli un galvenais – ar prieku. Mūziķi gan esot sev jautājuši - diez, ko Mocarts domātu un teiktu par šo versiju? Taču nosprieduši, ka viņam patiktu.

Ansamblī "Brokastis četratā" jau astoņus gadus spēlē flautists Andis Klučnieks, pianists Mārtiņš Zilberts, kontrabasists Jānis Stafeckis un sitaminstrumentālists Aivars Krastiņš. Ar dziedātāju Aiju Vītoliņu ansamblim šī būs pirmā muzikālā tikšanās uz skatuves.

Mūziķu ikdiena aizrit nopietnos ansambļos - orķestrī „Sinfonietta Rīga”, Valsts Akadēmiskajā korī „Latvija”, pūtēju orķestrī „Rīga”, Latvijas Nacionālajā operā un Mūzikas akadēmijā.

Savs sviedrs jānoslauka darba procesā, bet uz skatuves, protams, nevienam sviedrus nevajag rādīt. Jārāda zobi un smaidi,” norāda Jānis Stafeckis.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti