Brīvības laukumā Rīgā - Baltijas valstu bruņoto spēku orķestru koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgā pie Brīvības pieminekļa otrdien, 15.maijā, vakarā izskanēs Baltijas valstu bruņoto spēku orķestru koncerts, atzīmējot Latvijas, Igaunijas un Lietuvas Republiku simtgadi. Apvienotais orķestris pulcēs vairāk nekā 100 profesionālu mūziķu.

Dainis Vuškāns: Par Baltijas valstu bruņoto spēku orķestru koncertu pie Brīvības pieminekļa
00:00 / 00:23
Lejuplādēt

Koncertprogrammā iekļautas populāras latviešu, igauņu un lietuviešu komponistu oriģinālkompozīcijas un pārlikumi pūtēju orķestrim.

Nacionālo bruņoto spēku orķestra galvenais diriģents pulkvežleitnants Dainis Vuškāns pastāstīja, ka “šāda izdevība patiešām mums ir pirmo reizi, kad kopā ar saviem tuvākajiem kolēģiem izbraucām visas trīs Baltijas valstis”.

Tas ir militāro orķestru projekts, kurā apvienojušies Tallinas, Viļņas un Rīgas mūziķi, kas iestudējuši kopā populāru igauņu, lietuviešu un latviešu pūtējinstrumentu mūzikas programmu. Jau ir izskanējuši koncerti Igaunijā, un pienākusi kārta Rīgai - otrdien pulksten  18.00 Brīvības laukumā.

Šis Baltijas valstu orķestris sniedz ļoti iespaidīgu programmu, iespaidīgu tāpēc, ka orķestrī spēlē vairāk nekā simt profesionāli mūziķi, piebilda Vuškāns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti