Brīvdabas koncertsezonu Kalnciema kvartālā atklās Gaby Moreno

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ar gvatemaliešu izcelsmes mākslinieces Gaby Moreno koncertu 16.maijā pulksten 19:00 Kalnciema kvartālā tiks atklāta brīvdabas koncertsezona.

Losandželosā dzīvojošā samtainās balss īpašniece, īstajā vārdā Maria Gabriela Moreno Bonilla Latvijā sniegs trīs koncertus. Šodien māksliniece ieskandinās festivālu "LiveFest 2013" Berģu kultūras namā, trešdien uzstāsies Preiļu kultūras centrā, bet ceturtdien būs sastopama Kalnciema kvartālā.

Savus skaņdarbus Gaby Moreno izpilda gan angļu, gan spāņu valodā un ir iekarojusi klausītāju sirdis visā Latīņamerikā. Gados jaunā dziedātāja paguvusi izdot jau četrus albumus un pēdējo gadu laikā vairākkārt viesojusies Eiropā.

Vairāki mūzikas kritiķi Gaby Moreno atzinuši par pēdējās desmitgades spilgtāko debiju, viņa arī saņēmusi balvu kā labākā indie – latino māksliniece 2010. gadā (American Latino Awards), nominēta „Emmy” balvai par tituldziesmu seriālam „Parks and Recreation”, kā arī ieguvusi vairākas balvas starptautiskos konkursos. Moreno tiek uzskatīta par nākamo lielo vārdu uz pasaules mūzikas skatuves. Karjeras laikā Gabijai bijusi iespēja uz vienas skatuves uzstāties gan ar Bono, gan Rikiju Mārtinu, nereti viņa tiek salīdzināta ar Noru Džonsu, Dženisu Džoplinu un Emiju Vainhausu.

Ar mūziku Gaby nodarbojas jau kopš agras bērnības - piecu gadu vecumā meitene dungojusi liriskas dziesmiņas no bērnu pasakām un spāņu sarsuelas, drīz pēc tam viņa iemācījusies spēlēt saksofonu un ģitāru, un tieši ģitāra ir kļuvusi par mākslinieces iedvesmas avotu.

Turpmāk ceturtdienu vakaros līdz 12.septembrim Kalnciema kvartālā uzstāsies aptuveni 20 latviešu un ārvalstu mūziķu apvienības.

Tradicionāli Kalnciema kvartāls koncertsezonas gaidāmos māksliniekus patur noslēpumā, taču šogad sezonas atklāšanas koncerta apmeklētājiem 16.maijā būs iespēja uzzināt Brīvdabas koncertsezonā 2013 gaidāmo mūziķu vārdus. Par sezonas plāniem paziņos stāvkomēdijas virtuozs Jānis Skutelis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti