Brits Ričards Blekfords sakomponējis dzīvnieku orķestra simfoniju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Britu komponists Ričards Blekfords radījis skaņdarbu "Lielais dzīvnieku orķestris: simfonija orķestrim un mežonīgām skaņas ainavām", kas atklāj dabas skaņās apslēpto mūziku.

"Vai dzīvniekiem ir mūzika?" - šādu jautājumu 1941.gadā uzdeva  etnomuzikologs Georgs Hercogs. Britu komponists Ričards Blekfords ir radījis simfoniju, kas sniedz aizraujošu atbildi uz  Hercoga jautājumu un atklāj attiecības starp dzīvniekiem, cilvēkiem un mūziku.

Blekforda Lielā dzīvnieku orķestra simfonija, ko ieskaņojis BBC Velsas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Martina Brabina vadībā, savvaļas dabas skaņu ainavas integrē pilna apjoma orķestra simfonijā.

Kā norāda "BBC Culture" apskatniece Klemensija Burtone Hila, Lielā dzīvnieku orķestra simfonija nebūt nav veidojums, kas domāts bērniem - skaņdarbu raksturo gan klasiskie mūzikas instrumenti, kurus papildina skaists primātu gibonu duets, gan sarežģīta kompozicionālā precizitāte.

Pats Ričards Blekfords atzīst - divu gadu garumā viņš smagi strādājis, lai radītu simfoniju, kuras pamatā ir autentiskas dabas skaņas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti