Rīta Panorāma

Jauna dokumentālā filma "Imants Ziedonis. "Dzirnakmeņi"" - Imanta dienā

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Māri Briežkalnu un amerikāņu ģitāristu un dziedātāju Alanu Harisu

Briežkalns: «Rīgas ritmi» ir kā laba torte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Mūziķu interese par piedalīšanos džeza, pasaules un improvizācijas mūzikas festivālā “Rīgas ritmi” apliecina to, ka festivāls 15 pastāvēšanas gadu laikā ir sevi pierādījis, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” norāda „Rīgas ritmu” mākslinieciskais vadītājs Māris Briežkalns, salīdzinot "Rīgas ritmus" ar labu torti.

Jau vēstīts, ka jūlija sākums Rīgā tradicionāli saistās ar festivālu "Rīgas ritmi". Festivāls sāksies trešdien, 1.jūlijā, un ilgs līdz nedēļas nogalei, piedāvājot tikšanos ar mūziķiem no desmit valstīm.

Ja pirmajos festivāla gados tā rīkotāji meklēja un uzrunāja māksliniekus, tad tagad izcili mūziķi paši zvana un paši izsaka vēlmi atbraukt, stāsta Briežkalns.

„Tas nozīmē, ka mēs esam sevi pierādījuši, ka Rīga ir interesanta, ka mums ir publika, kas spēj klausīties un uztvert, un galvenais, ka mums tagad ir savs bigbends, kas, manuprāt, ir ļoti liela vērtība Latvijas kultūrā,” saka Briežkalns, stāstot, ka katru gadu ir jaunas ieceres.

Kopumā festivālā uzstāsies 29 mākslinieku grupas. Nedēļas laikā paredzēti apmēram 30 koncerti. Kā atzīst Briežkalns, džeza žanram tas ir daudz. Viesu vidū būs "Rīgas ritmos" jau ilgi gaidītais neredzīgais amerikāņu mūziķis Rauls Midons, kurš pārsteidz ar muzikālu daudzpusību, ar eksplozīvu enerģiju apveltītais kubiešu pianists Ramons Valle, par soula dīvu dēvētā Estere Rada un vēl daudzi citi mūziķi. Kā allaž, festivāla galvenie koncerti notiks Rīgas Kongresu namā.

""Rīgas ritmi" ir kā tāda laba torte, kurā ir dažādas garšas,” kulinārijas salīdzinājumu, raksturojot festivālu, izmanto Briežkalns, skaidrojot, ka viņu fascinē festivāla kopgarša nevis kāds atsevišķs mākslinieks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti