Rīta Panorāma

Sākas Starptautiskais konkurss Riga Jazz Stage

Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci

Intervija ar Māri Briežkalnu

Briežkalns: «Riga Jazz Stage» kļūst aizvien profesionālāks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Starptautiskais džeza mākslinieku konkurss “Riga Jazz Stage” ar katru gadu kļūst aizvien profesionālāks, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" norāda konkursa mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns.

"Riga Jazz Stage 2016" norisinās no 6. līdz 9. aprīlim, un tajā jaunie izpildītāji no visas pasaules sacentīsies divās nominācijās – “Džeza vokāls” un “Džeza trombons”.

Briežkalns atgādina, ka pirmais "Jazz Stage" konkurss norisinājās 2004.gadā un tajā uzvarēja Intars Busulis. Togad konkursā bija 10 dalībnieki, bet šogad konkursam pieteikušies 37 mūziķi no 16 valstīm, tostarp 12 no Latvijas.

Konkursa mākslinieciskais vadītājs atklāj, ka starp pašmāju mūziķiem instrumentālistiem esot bijusi liela konkurence.

"Žūrijas sastāvs ir ļoti nopietns," aicinot skatītājus uz konkursa koncertiem, atzīmē Briežkalns.

"Sāksim ar Raimondu Paulu," turpina Briežkalns. "Tad mums ir Džigs Vihams no Amerikas, kas nu jau ir leģenda ar daudzu orķestru vadīšanas pieredzi. Tad mums būs Šerenija Veide, jauna vokāliste, kura uzstāsies arī noslēguma koncertā. Tad mums ir Pols Peiss, džeza kluba „Ronnie Scott’s” programmas direktors. Tad ir arī Lietuvas un Igaunijas džeza festivālu direktori."

Raidījumā „Kultūras rondo” Briežkalns atzīst, ka žūrija būs stingra, taču visstingrākā žūrija būs publika. Pats konkursa mākslinieciskais vadītājs vēlas saskatīt konkursa dalībniekos "kaut ko traku un kaut ko jaunu":

„Džezs vispār ir progresīva māksla. Vismaz agrāk tā bija progresīva māksla, ar laiku tā palika par konservatīvu mūziku. Bet tas, ko mēs tagad meklējam – lai ir kaut kas jauns. Lai mākslinieki parāda no sevis kaut ko jaunu, to arī gaida žūrija. Protams, mēs mēģinām darīt tā, lai džeza mūzika būtu skatuves mūzika. Klubu atmosfēra ir viena lieta, bet ja tu kāp uz skatuves zālē, kur ir 500 – 600 cilvēku, tad [jādomā], ko mēs gribam teikt šiem klausītājiem. (..) Tas ir tas līmenis, un no katra konkursanta mēs gaidām viņa [īpašo] talantu.”

Māris Briežkalns
00:00 / 00:35
Lejuplādēt

Konkursa programma:

6.aprīlī mūzikas namā "Daile" - "Riga Jazz Stage 2016" improvizācijas vakars. Ieeja no plkst. 19. Piedalās: I. Kerēvica, I. Busulis, K. Prauliņa, O. Ozoliņš, A. Buiķis, K. Vanadziņš, J. Rubiks.

7.aprīlī plkst. 19 kinoteātrī "Splendid Palace". "Riga Jazz Stage 2016" fināls.

8.aprīlī plkst. 19.00 kinoteātrī "Splendid Palace". "Riga Jazz Stage 2016" superfināls.

8.aprīlī mūzikas namā "Daile" - "Riga Jazz Stage 2016" improvizācijas vakars. Ieeja no plkst. 19. Piedalās: G. Ornig (Austrija), O. Ozoliņš, A. Buiķis, K. Vanadziņš, J. Rubiks.

9.aprīlī plkst. 19.00 kinoteātrī "Splendid Palace".

  • 1. daļā "Riga Jazz Stage 2016" apbalvošanas ceremonija,
  • 2. daļā Charenee Wade Quartet (ASV).

9.aprīlī mūzikas namā "Daile" - "Riga Jazz Stage 2016" improvizācijas vakars. Ieeja no plkst. 19.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti