Brēmenē džeza projektus prezentē Latvijas Radio bigbends

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Radio bigbends tiks plaši pārstāvēts lielākajā Eiropas gadatirgū "jazzahead!", kas norisināsies no 19. līdz 22. aprīlim Brēmenē. Kolektīvs gadatirgū prezentēs savus jaunākos projektus un izdotos mūzikas albumus, informē bigbenda sabiedrisko attiecību vadītāja Agnese Tauriņa.

Bigbends gadatirgū rādīs savu jauno albumu “Latviešu džeza svīta Vol.2”, kura radīšanā iesaistījās jaunie latviešu mūziķi un komponisti – Rūdolfs Macats, Matīss Čudars un Krists Auznieks. Oriģinālmūzikas pamatmērķis ir turpināt džeza svītas skaņdarbu kompozīcijas latviešu mūzikā un atdzīvināt džeza svītas žanru Latvijā, ko savā ziņā ir uzņēmies darīt tieši Latvijas Radio bigbends un ar ko tiek parādīti Latvijas džeza mūzikas sasniegumi.

Pasaules džeza industrijas pārstāvjiem bigbends prezentēs savus jaunākos muzikālos projektus - trombonists un komponists Deivids Gibsons (David Gibson) ir veidojis aranžējumus tieši bigbendam un amerikāņu dziedātājai Šenelei Džonsai (Shenel Johns) programmā ”G.Gershwin 120”, kuras pirmatskaņojums būs 28.jūnijā Kongresu namā; slavenā Vinsa Mendozas (Vince Mendoza) aranžējumi būs dzirdami Ričarda Bonas (Richard Bona) projektā ”Āfrikas stāsti” festivāla ‘’Rīgas Ritmi’’ ieskaņas koncertā 7.jūnijā; kā arī projekts ar slaveno trompetistu Rendiju Brekeru (Randy Brecker) 24.jūnijā "JazzBaltica" festivālā  Vācijā.

Džeza mūzikas gadatirgus "jazzahead!", kas jau 12. gadu norisinās Brēmenē, ir viens no starptautiski apmeklētākajiem un nozīmīgākajiem mūzikas industrijas profesionāļu tikšanās punktiem, kurā piedalās vidēji teju tūkstotis ar mūziku saistīti uzņēmumi un pāri par 2 500 mūzikas industrijas pārstāvji no gandrīz visas pasaules, prezentējot savus pakalpojumus Brēmenes izstāžu centrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti