Brazīļu ģitāras virtuozs vadīs meistarklasi Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Brazīļu mūzikas sensācija Mišels Pipokinja (Michael Pipoquinha) ieradīsies Rīgā kā konkursa “Riga Jazz Stage 2018” īpašais viesis, kur vērtēs jauno talantu uzstāšanos, un kopā ar Latvijas Radio bigbendu prezentēs programmu “Tribute to Jaco”, informē festivāla "Rīgas Ritmi" pārstāvji.

Pipokinja arī sniegs vienreizēju basģitāras meistarklasi Latvijas Radio 1. studijā 6. aprīlī plkst. 11.00, kur visi interesenti varēs sajust īstu brazīļu mūzikas grūva spēku un džeza improvizācijas garšu.

Pipokinja 13 gadu vecumā burtiski uzspridzināja” internetu ar saviem mājās ierakstītajiem mūzikas video. Brīnumbērna tehniskā meistarība un dabiskais lirisms pārsteidza mūzikas pasauli. Viņa stils, Brazīlijas elektrificētā mantojuma caurausts, apvieno ārkārtīgi augstu slep tehnikas prasmi, mežonīgus grūvus, sarežģītas melodijas un harmonijas izpratni.

“Es sāku ar akustisko ģitāru. Man vienmēr patika melodiskums un Brazīlijas grūvi kā elektriskajās, tā arī akustiskajās ģitārās. Savu tehniku es attīstīju, klausoties Baden Powell un citus ģitāristus, tādus kā Joe Pass un Pat Metheny. Tas man palīdzēja uz basa vienlaicīgi spēlēt melodiju un ritmu. Mana snieguma ideja ir aizkustināt cilvēkus ar savu mūziku, lai viņi aiziet prieka pilni un ar sajūtu, ka mūzika dziedē dvēseli,”– tā Mišels.

Tagad, 21 gadu vecumā, Mišels ir absolūti gatavs vērienīgam sniegumam mūzikā. Viņa līdzšinējās uzstāšanās jau ir satricinājušas Eiropas un Dienvidamerikas auditoriju. Mākslinieks ir sadarbojies ar ''WDR Big Band'', ''Brazil Trio New Jazz'', Nelio Costa, Artur Maia, Jeferson Gonçalves, ''Big Time Orchestra'' u.c. Kopā ar Sandro Haick viņš ir ierakstījis kritiķu augsti novērtēto Brazīlijas instrumentālās mūzikas albumu “Nosso Mundo”. Novembra beigās klajā ir nācis viņa pirmais albums “Lua” ar paša sacerētām kompozīcijām.

Pipolinjas viesošanās Rīgā ir lieliska iespēja tikties ar jaunās paaudzes talantīgo mūziķi, kurš jau ir ieguvis cieņu un atzinību visā pasaulē, vērtīga un iedvesmojoša pieredze garantēta.

Pieteikšanās dalībai meistarklasē ir obligāta, pieteikties līdz 1. aprīlim var šeit.

 

Vairāk info: rigajazz.lv

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti