Kultūras ziņas

Belvederas vokālistu konkurss Dzintaros

Kultūras ziņas

Notiks Latvijas meistaru dienas

Brazīliešu mūzikas sensācija Mišels Pipokinja Rīgā

Brazīliešu mūzikas sensācija Mišels Pipokinja Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kā īpašais jauno izpildītāju konkursa “Riga Jazz Stage” viesis Latvijā atgriezies basģitārists Mišels Pipokinja, ko dēvē par brazīliešu mūzikas sensāciju.

Pirmo reizi savā 22 gadu mūžā arī kā citu talantu un meistarības vērtētājs žūrijas sastāvā, jo šogad konkursa uzmanības fokusā ir tieši basģitāra. Šodien mūziķis vadīja meistarklasi.

Pirms gandrīz desmit gadiem tobrīd 13 gadus vecā Mišela Pipokinjas mājās ierakstītie mūzikas video burtiski uzspridzināja internetu, un pasaulei sevi pieteica vēl viens brīnumbērns. Radītā ažiotāža Mišelam palīdzēja pietuvoties sapnim – darboties ar mūziku profesionāli.

Latvijas klausītāji šo brazīliešu supertalantu, kurš ģitārspēli apguvis pašmācības ceļā, pirmo reizi vaigu vaigā varēja redzēt pirms diviem gadiem festivālā “Rīgas ritmi”, un līdzīgi kā tad, arī šoreiz viņš Rīgā sniedz meistarklasi citiem mūziķiem.

“Mans pirmais instruments bija akustiskā ģitāra, bet – tā kā mans tēvs spēlēja basģitāru, pēc gada viņš iedeva man šo instrumentu un sāka mācīt. Tētim un tam, ka daudz klausījos pasaules mūziku, bija liela ietekme, ka aizgāju šo ceļu,” stāsta mūziķis.

Mišels Pipokinja ir šī gada festivāla “Riga Jazz Stage” īpašais viesis. Un šī būs pirmā reize, kad viņš darbosies arī žūrijā. Kopā ar Latvijas Radio bigbendu koncertā viņš atskaņos veltījumu savai lielākajai autoritātei mūzikā – amerikāņu basģitāras leģendai Džako Pestoriusam.

“Mūziķi Latvijā ļoti atbildīgi un ļoti prasmīgi apgūst materiālu, tāpēc mēģinājumu un koncertu sagatavošanas laiks ir daudz īsāks. Es ļoti vēlētos turpināt sadarbību ar Latvijas Radio bigbendu,” atzīst Pipokinja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti