Rīta Panorāma

Intervija ar Zbigņevu Stankeviču Romas Katoļu baznīcas Rīgas arhibīskapu – metropolītu

Rīta Panorāma

Okupācijas muzejs - pēc remonta

Imanta un Gido Kokaru 100.jubileja - dziesmu vakars "BrāliBrāli" Mežaparka Lielajā estrādē

Brāļiem Kokariem 200: LTV gaidāms svētku dziesmu vakars un dokumentālā īsfilma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Atzīmējot Imanta un Gido Kokaru simtgades, Latvijas Televīzijā pirmdien, 16. augustā, no atjaunotās Mežaparka Lielās estrādes būs skatāms svētku dziesmu vakars “BrāliBrāli”, pēc tā – dokumentālā īsfilma “Brāļi Kokari”.

Svētku dziesmu vakarā brāļiem Kokariem tuvas kompozīcijas izdziedās Rīgas kamerkoris “Ave Sol” un Latvijas diriģentu koris virsdiriģentu vadībā. Skanēs gan Jāzepa Vītola un Ausekļa “Gaismas pils”, gan šī gada jubilāra Imanta Kalniņa “Lūgšana” ar Knuta Skujenieka vārdiem. Noslēdzošajā koncerta daļā izskanēs Artura Maskata un Aleksandra Čaka “Rīgai”. Savos skaņdarbos piedalīsies arī komponisti Arturs Maskats, Zigmars Liepiņš un Raimonds Tiguls.

Koncerta radošajā grupā ir diriģenti Romāns Vanags, Mārtiņš Klišāns un Ints Teterovskis, režisors Juris Jonelis, kā arī instrumentālistu grupa Kristapa Krievkalna vadībā.

Dziesmu vakara televīzijas pārraidi veidos LTV Kultūras raidījumu redakcija, režisēs Zita Kaminska: “Latvijas Televīzijai un man pašai šī būs atgriešanās Mežaparka estrādē, kur pēdējoreiz veidojām vērienīgo Latvijas valsts simtgades zīmē notiekošo Dziesmu un deju svētku tiešraidi. Priecājos, ka, godinot brāļus Kokarus, koncertā varēsim atkal sajust un tālāk skatītājiem nodot kormūzikas spēku. Vienmēr vēlamies, lai skatītāji mājās saņemtu tādu pašu emocionālo piepildījumu kā tie, kas koncertu apmeklē klātienē.”

Uzreiz pēc koncerta pulksten 22.40 LTV1 un REplay.lv būs skatāma režisora Jura Podnieka dokumentālā īsfilma “Brāļi Kokari” (1978) ­– stāsts par brāļiem Kokariem, kurā iekļauti viņu tuvplāni, kas izceļ viņu raksturus, kaislības, ambīcijas, talantu un humora izjūtu. Filmā izmantotas spēcīgas vizuālās metaforas, kas pastiprina filmas galveno ideju – ar fanātisku mūzikas mīlestību un pašaizliedzīgu darbu no nabadzīgās bērnības grūtībām brāļi Kokari spēja pacelties pasaules mūzikas virsotnē.

Svētku dziesmu vakars “BrāliBrāli” tiešraidē būs skatāms 14. augustā pulksten 21.00 sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Televīzijas pārraide – 16. augustā pulksten 20.40 LTV1 un REplay.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti