Botāniskajā dārzā ar «Miera mūziku» uzstāsies koklētāju ansamblis «Raksti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza palmu mājā 28. februārī plkst. 15 notiks koklētāju ansambļa „Raksti” koncerts „Miera mūzika”, kurā varēs baudīt latviešu autoru - Raimonda Tigula, Līgas Ančevskas, Ērika Ešenvalda, Viļņa Salaka un Daces Bleikšas - koklēm rakstīto mūziku.

Ansamblis „Raksti” šogad atzīmē 10 gadu jubileju, koncertējot dažādās koklēm neparastās vietās: viena no tādām ir LU Botāniskā dārza palmu māja. Piecu mūziķu ansambļa repertuārā ir dažādu laikmetu un žanru skaņdarbi.

Kokles spēli visas mūziķes ir apguvušas mūzikas skolā. Dace Bleikša beigusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un ir ansambļa soliste, kā arī pati komponē.

Pārējās mūziķes ārpus ansambļa radoši darbojas dažādās sfērās. Līvai Līcītei ir maģistra grāds arhitektūrā, viņa projektē ēkas un brīvajā laikā vislabprātāk glezno. Ievai Danovskai kokles spēle ir sirdslieta, bet ikdiena ir saistīta ar informāciju tehnoloģijām. Santa Sirmoviča ir zīmēšanas un gleznošanas skolotāja un ansamblī spēlē basa kokli. Grieta Sīpola pašlaik studē un aizraujas ar dažādām radošām aktivitātēm.  

Koncertu var apmeklēt, iegādājoties LU Botāniskā dārza ieejas biļeti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti