Kultūras ziņas

Ko mums nozīmē bibliotēka?

Kultūras ziņas

Mūki Tibetas svētkos Rīgā taisa Mandalu

Blomē godina brāļus Kokarus

Blomē godina brāļus Kokarus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Aizvadītās nedēļas nogalē, 22. augustā, atklāta plaša ekspozīcija mūsu kora mākslas dižajiem meistariem Imantam un Gido Kokariem.

Nu brāļu Kokaru raženais mūžs foto materiālos, koncertu afišās, piemiņas lietās būs skatāms viņu dzimtajā Gulbenes novadā, un viņu pirmajā – tolaik Blomes pamatskolā.

Ekspozīcijas atklāšanas dienā tika sumināts arī maestro Gido Kokars viņa 93.dzimšanas dienā. 

Tie ir viņi – mūsu kora mākslas dižie brāļi – Imants un Gido Kokari. Vērienīgas personības, kurām piestāv Dziesmu svētku estrāde un uzvaras pasaules koru konkursos. Gulbenes puses lauku zēni, kuri smēlušies spēku ganu gaitās un aiz arkla iedami. Ar dziļām saknēm Latvijas zemē viņi dziesmu debesīs cēluši. Nu jau trešo gadu no debesu dārziem uz mums lūkojas Imants Kokars, bet Gido joprojām šarmants un visā ieinteresēts ir mūsu vidū – savā 93. dzimšanas dienā.

Saviem slavenajiem novadniekiem nu gulbēnieši un Beļavas pagasta ļaudis izveidojuši plašu vēsturisku ekspozīciju Vislielākais paldies par to šīs ekspozīcijas īstajām veidotājam Lailai Ķiplokai un Birutai Pokulei, kā arī Beļavas pagasta pārvaldes vadītājam Aivaram Rakstiņam un, protams, Ulda Kokara ģimenei.

Dzimšanas dienas torte Gido Kokaram un abu brāļu savulaik slaveno koru pārstāvju sveicieni. Muzikālu sveicienus bija sagatavojuši lielie un mazie novadnieki.

Kā vēstīts, ekspozīcija izvietota trijās skolas telpās, un to veidos ļoti plašs materiālu klāsts: fotogrāfijas, afišas, godalgas, audioieraksti, ar abu brāļu uzstāšanos saistīti tērpi, pat Imanta Kokara mēbeļu sekcija, ko viņš iegādājies 1970. gados un kas bijusi slavena ar savu bāriņu, tāpat arī Imanta mīļākā krūzīte, no kuras viņš katru rītu dzēris tēju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti