Birutas Ozoliņas jaunajā programmā satiekas tautasdziesmas, ērģeles un kokle

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar jaunu un neparastu sadarbības projektu uz skatuves atgriezusies tautas mūziķe Biruta Ozoliņa. Svētdienas vakarā Baltezera baznīcā un nākamsestdien Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā skanēs koncertprogramma “Manas Saules dziesmas”, kurā dziedātāja muzicēs kopā ar koklētāju Andu Eglīti un ērģelnieci Ilonu Birģeli.

Ozoliņa stāsta, ka programma tapusi kā trīs mūziķu kopīga iecere ar mērķi apvienot ļoti dažādus mūzikas izpausmes veidus vienotā skanējumā. Latviešu tautasdziesmas tajā satiekas ar kristīgās mūzikas instrumentu – ērģelēm un kokles trauslumu. Lielāko programmas daļu veido skaņdarbi, kas komponēti tieši šim mūziķu sastāvam.

“Man likās ļoti interesanti apvienot neapvienojamo. Ērģeles un kokle ir ļoti kontrastējoši instrumenti. Bet tieši tāpēc, ka tie ir tik ļoti pretpolā, tie papildina viens otru,” skaidro mūziķe.

Biruta Ozoliņa stāsta par koncertu
00:00 / 00:40
Lejuplādēt

“Tas, kas rodas šajā sinerģijā, patiesībā ir liels izaicinājums gan mums pašām, gan klausītājiem. (..) Varbūt tas ir tāds klusais sauklis šai programmai: domāsim mazliet plašāk! Ja arī kādreiz mums ierastajā komforta zonā mēs ienesam kādu izaicinājumu, varbūt tas ir tieši vajadzīgs, lai mēs padomātu – kāpēc nevaram dziedāt baznīcā par skaistām cilvēku attiecībām? Patiesībā taču visas šīs garīgās lietas ar to arī sākas,” viņa noslēdz.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti