Panorāma

Meita mammu atrod panionātā mirstošu

Panorāma

Islandes ekonomika atguvusies

Bernsteina "Brīnišķīgā pilsēta" Lielajā ģildē

Bernsteina «Brīnišķā pilsēta» - vienlaikus gan viegla, gan augstvērtīga izrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Diriģenta Andra Pogas vadībā Nacionālais simfoniskais orķestris kopā ar solistiem un akadēmisko kori “Latvija”, kurš šoreiz gan nebūšot tik akadēmisks, ļausies Leonarda Bernsteina “Brīnišķajai pilsētai".

Vislielāko iespēju pilsēta – 1930. gadu Ņujorka – bijusi iedvesmas avots arī izcili talantīgajam Leonardam Bernstainam radīt vienu no saviem mūzikliem "Brīnišķā pilsēta", kura šobrīd jau skan uz Lielās Ģildes skatuves.

"Dzirkstošai, vieglai, reizē muzikāli augstvērtīgai un uzrunājošai. Kas ir pats piesaistošākais Bernstaina mūzikā? Neizsmeļama asprātība, gaumīgs humors, dzirkstoša mūzika," tā par Bernsteina mūzika un tam kādai mūzikai vispār ir jāskan Vecgada vakarā saka Poga.

Prieku par piedalīšanos pauž arī soliste Ieva Parša. "Šajā mūzikā es jūtos kā mājās – ļoti ērti. Ja izcili meistari mūzikā pablēņojas, tad to viņi dara ar lielu šarmu," viņa norāda. Viņai piebalso lietuviešu solists Kosts Smorigins. "Es kā operdziedātājs pirmo reizi dziedu šādā mūziklā. Ļoti skaista mūzika. Vienkāršs stāsts, kas saprotams ikvienam," nosaka Smorigins.

Koncertos solistu kvartetam pievienosies arī lieliskā dziedātāja Kima Krisvela no Anglijas.

Intaram Busulim jāiejūtas veselos trīs lomās  - kā gidam, futbolistam un īru policistam. "Man patīk Bernstaina mūzika. Es jūtos labi viņa pasaulē. Es esmu kā daļa tās un pilnīgi izplūstu tajā mūzikā," saka Busulis.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti