Berlīnes elektroniskā mūzika nerimst – klubi izveidojuši straumēšanas platformu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Covid-19 paralizējis arī pasaules slavenos Berlīnes naktsklubus, kuros atpazīstamu dīdžeju skaņdarbus līdz šim devušies klausīties elektroniskās mūzikas baudītāji no visdažādākajām valstīm. Populārākie pilsētas klubi kopā ar dīdžejiem atraduši risinājumu jaunajai situācijai, kā ik vakaru kopīgi baudīt mūziku.

Naksnīgā Berlīne tiek uzskatīta par pasaules karstāko elektroniskās mūzikas ritmu galvaspilsētu, kur krēslas stundās cilvēki aizmirstas un vienojas dejās. Bet kopš 13. marta mūzika ir apstājusies. Visi Vācijas galvaspilsētas klubi durvis slēguši, lai ierobežotu Covid-19 izplatību. Tas ir milzīgs trieciens izklaides industrijai, kura īpaši uzplaukusi pēc Berlīnes mūra krišanas.

Lai radītu iespaidu par normālu ikdienu, kura šķietami uz laiku zaudēta, vairāki slavenie klubi izveidojuši kopīgu straumēšanas platformu “United We Stream”, kur ik vakaru piecas stundas tiek piedāvātas kvalitatīvas mūzikas performances.

Straumēšanas platformas pārstāvis Lucs Laikzenrings skaidro:

“Naktsklubi cieš visvairāk no visiem sektoriem, jo mūsu bizness balstās uz cilvēku pulcēšanos telpās.

Protams, tas nav iespējams vīrusa uzliesmojuma laikā. Rūpējoties par saviem viesiem un darbiniekiem, meklējam dažādas alternatīvas.”

Naktsklubi cieta zaudējumus jau pirms vīrusa uzliesmojuma. Pēdējo desmit gadu laikā arvien vairāk bijušas sūdzības par skaļo mūziku no iedzīvotājiem, kā rezultātā durvis vēruši ciet vairāk nekā simts klubu. Straumēšanas platforma sadarbojas ar Vācijas televīzijas kanāliem, kuri palīdz naktsklubiem piesaistīt līdzekļus. Pirmajā nedēļā savākti jau vairāk nekā 270 tūkstoši eiro. Speciāli izveidota žūrija lems, kā līdzekļus prātīgāk izlietot.

“Berlīnes naktsklubi iekļaujas šīs pilsētas DNS.

Berlīnes tēlu veido tās klubi un labākie mākslinieki, kuri ik vakaru piedāvājuši ļoti krāšņu un dažādu mūzikas programmu. Ja tas pazudīs un pilsētā paliks tikai korporatīvi uzņēmumi, pilsēta izskatīties pavisam citādi, kas būs ļoti skumji,” atzīmē Lucs Laikzenrings.

Berlīne ir trešā apmeklētākā pasaules pilsēta pēc Londonas un Parīzes. Aptuveni miljons no pilsētas apmeklētājiem ir deju un elektroniskās mūzikas baudītāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti