Kultūras ziņas

Lietuvas simtgades svinību diena

Kultūras ziņas

Berlīnes kinofestivāla zvaigznes

Baltijas ērģeļmūzikas nakts Berlīnē

Berlīnē notiks Baltijas mūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Berlīnes koncertzāle ("Konzerthaus Berlin") sadarbībā ar VSIA “Latvijas Koncerti”, atzīmējot Baltijas valstu simtgadi, piedāvā klausītājiem plašu koncertu sēriju ar pasaulslavenu Baltijas profesionālo mūziķu un kolektīvu piedalīšanos Baltijas mūzikas festivālā Berlīnē, kas notiks no 16. līdz 25. februārim.

Baltijas mūzikas festivāla koncertos Baltijas komponistu mūzika skanēs "Konzerthaus Orchester Berlin" un diriģenta Ivāna Fišera izpildījumā, kā arī ievērojamu Latvijas un pārējo Baltijas valstu mūziķu atskaņojumā. Mūziķi atskaņos gan klasiskās, gan džeza mūzikas programmas. Festivālā visas trīs Baltijas valstis būs goda viesu statusā. Festivāls veltīts Baltijas valstu simtgades svinībām Vācijā.

Latviju pārstāvēs Iveta Apkalna, ērģeles; Baiba Skride, vijole; Linda Skride, alts; Kristīne Blaumane, čells; Lauma Skride, klavieres; Valsts akadēmiskais koris “Latvija”; vokālā grupa “Latvian Voices”.

Tiks atskaņota latviešu komponistu Jāzepa Vītola, Ērika Ešenvalda, Aivara Kalēja, Andra Dzenīša, Maijas Einfeldes un Pētera Vaska mūzika. Skanēs arī lietuviešu komponistu Broņus Kutāviča, Mikaloja Konstantīna Čurļoņa, kā arī igauņu komponistu Arvo Perta, Erki Svena Tīra, Esteres Megi un Rūdolfa Tobiasa skaņdarbi.

Latvijas valsts simtgade Vācijā tiks atzīmēta 17.februārī ar ērģelnieces Ivetas Apkalnas koncertu “Baltijas ērģeļmūzikas nakts”.

Latvija vienmēr ir bijusi Eiropas valsts, šīs kultūras un vērtību telpas dalībniece, atbildīgs starptautiskais partneris un aktīva starpkultūru attiecību veidotāja, šīs vērtības iemieso Latvijas valsts simtgades starptautiskās programmas notikumi visā pasaulē. Gaidāmā Latvijas valsts simtgade ir nozīmīga, lai plaši vēstītu par Latvijas devumu pasaulē, dotu ieguldījumu Latvijas nākotnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti