Berga Bazāra vasaras festivāls augustā aicina uz pieciem koncertiem džeza un blūza noskaņās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Berga Bazāra vasaras festivālā augusts tiks aizvadīts džeza un blūza mūzikas noskaņās. Sākot ar 1. augustu, piecus trešdienas vakarus Berga Bazāra pagalmā zem kastaņkoka muzicēs pieci izcili mūziķu sastāvi – “RMO Trio”, “Coolmans Report”, Artas Jēkabsones kvintets, Kārļa Mangulsona bends un Jāņa Jaunalkšņa kvartets. 

Mūziķu sniegumu būs iespējams izbaudīt kādā no trīs restorānu – vīna bārs “Garage”, restorāns “Bergs” un “Andalūzijas suns” terasēm, informēja komunikācijas konsultante Evija Ansonska. 

01.08. Blūza augusts ar “RMO Trio”
“RMO Trio” ir projekts, kas ir radies pāris gadus atpakaļ, apvienojoties seniem grupas biedriem un pieaicinot klāt jaunu dalībnieku - interesentu. Vārdu sakot, tika apvienotas trīs radnieciskas dvēseles, kas nav vienaldzīgas pret blūza stila mūziku. Sastāvs: Rihards Lībietis – ģitāra, Mārcis Vasiļevskis – ģitāra, Oskars Stolse-Semerovs - harmonikas/vokāls. 

 

08.08. Blūza augusts ar “Coolmans Report”
“Coolmans Report” ir blues-fusion grupa no Latvijas. Tās sastāvā spēlē četri Bērklijas mūzikas koledžas (Berklee College of Music, ASV) audzēkņi. Grupa jau ir koncertējusi Eiropas lielākajos festivālos: “Skoda Jazz Festival” (Beļģija), “Sierra Blues Festival” (Čehija), “Positivus” (Latvija), “Bliuzo Naktys” (Lietuva) un sniegusi koncertus Lielbritānijā, Beļģijā, Šveicē, kā arī Baltijas valstīs. Grupa ir sadarbojusies ar dažādiem ārzemju mūziķiem. 

 

15.08. Džeza augusts ar Artas Jēkabsones kvintetu

Komponiste, aranžētāja un dziedātāja Arta Jēkabsone šobrīd studē Ņujorkas Jaunajā džeza un laikmetīgās mūzikas skolā (New School for Jazz and Contemporary Music, ASV). Ir absolvējusi Rīgas Doma kora skolu, 2016. gadā ieguva pirmo vietu slavenajā Šveices konkursā “Montreux Shure Jazz Voice Competition”, bet 2017. gadā otro vietu “Mid-Atlantic Jazz Voice competition”. Savas profesionālās darbības laikā ir piedalījusies tādos projektos kā “Bunch of Gentlemen” un “Lady Jazz Trio”, kā arī muzicējusi kopā ar starptautiski atzītiem māksliniekiem.

22.08. Džeza augusts ar Kārļa Mangulsona bendu

Kārlis Mangulsons studējis džeza un klasisko ģitāru, kā arī džeza vokālu. “Riga Jazz Stage” konkursa finālists, ieguvis divas skatītāju balsojuma balvas. Mācījies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un Polijas Mūzikas akadēmijā (Academy of Music in Katowice). Uzstājies NOSPR, Katovices Filharmonijā, Jazz Place, Čenstohovskas Filharmonijā, Latvijā ar dažādiem sastāviem un bigbendiem. Kārlis arī komponē mūziku un raksta vārdus, veido aranžē mūziku gan duetiem, gan bigbendam. Festivāla koncerta ietvaros kopā ar Artūru Sebri (saksofons), Aleksandru Ozolu (basģitāra), Kristu Saržantu (taustiņinstrumenti) un Hariju Gūtmani (bungas) tiks izpildīti džeza standarti un pasaules hīti džeza aranžijās: Frenka Sinatras, “The Beatles” un citu ievērojamu mūziķu skaņdarbi.

29.08. Džeza augusts ar Jāņa Jaunalkšņa kvartetu

Kvartets atskaņos pazīstamu amerikāņu džeza mūziķu skaņdarbus. Koncertā izskanēs arī Jāņa oriģinālmūzika hard-bop stilā. Sastāvu raksturo ugunīgi ritmi un improvizācija, kas tiek radīts uz vietas, mūziķiem uzmanīgi klausoties citam citā.

6. jūnijā tika atklāta jau ceturtā Berga Bazāra vasaras festivāla sezona, kas visas vasaras garumā priecēs ar 12 brīvdabas koncertiem. Festivāls notiek ar Rīgas domes un festivāla ģenerālsponsora “Grimbergen alus” atbalstu. Tā ietvaros katru trešdienu no plkst. 19.00 līdz 22.00 uzstāsies iemīļoti un talantīgi pašmāju mūziķi. Festivāla mākslinieciskā koncepcija paredz katru mēnesi veltīt savam mūzikas žanram: jūnijs –  fanks, jūlijs – pasaules mūzika, augusts – džezs un blūzs. Pieteikt galdiņu koncertu baudīšanai iespējams, rezervējot galdiņu kādā no restorāniem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti