Berga Bazārā - spiričuelu skaņu pasaules un svings

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Trešdien, 17. augustā, plkst. 20 Berga Bazārā notiks "LNSO vasarnīca" ieskaņas koncerts ar pārsteidzošo ansambļa "LNSO Brass" uzstāšanos.

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) metālpūšaminstrumentu ansamblī spēlē LNSO mūziķi: trīs trombonisti – Kaspars Majors, Artūrs Hrustaļovs, Artūrs Bērziņš un viens tubists – Raivis Māgurs. Šīm četrām varenajām metālbalsīm sitaminstrumentālists Ernests Mediņš pievieno ritma kontūras un padara skanējumu viegli pikantāku.

Kvintets uzstājas koncertos un piedalās koncertturnejās Latvijā un citās zemēs. Šīs muzikālās apvienības uzmanības lokā ir oriģinālkompozīcijas, klasikas darbu aranžējumi, svinga, bugi un džeza hitu pārlikumi. Gan paši vīri ir dzīvespriecīgi un humorpilni, gan viņu mūzika ir vitāla un uzmundrinoša.

Berga Bazāra vasaras festivāla koncerta programmā būs dzirdami atsevišķi pārlikumi no spiričuelu skaņu pasaules un svinga, būs Džeroma Kerna „They Didn’t Believe Me” (Sinatras balss jāiztēlojas pašiem) un slavenais Monti “Čārdāšs”, par rokenrola rītausmu atgādinās „Choo Choo Ch’ Boogie”, romantiski noskaņotām dvēselēm balzams būs Henrija Mansīni opuss „Moon River”, savukārt latviešu kinodārgumus pārstāvēs Marģera Zariņa mūzika filmai “Pie bagātās kundzes”.

Koncerta iesildošajā daļā plkst. 19 uzstāsies grupa „No Rain Today” Jauka atmosfēra, miera sajūta, siltums un lieliska kompānija ir tas, kas raksturo jauno apvienību „No Rain Today”. Tā savu radošo darbību sāka 2015. gada pavasarī, kopā sanākot pianistam Otto Kovči, basistam Ilmāram Gekišam, bundziniekam Artūram Strautmanim un vokālistei Inesei Bērziņai un radot jaunus skaņdarbus ar džeza, modern, indie, world mūzikas iezīmēm.

Katram no “nelietainajiem” ir sava muzikālā vēsture, grupas dalībnieki ir mācījušies klasiskos sitaminstrumentus, flautu, diriģēšanu, bet viens no viņiem paralēli mūzikai aizraujas ar cīņu sportu, tomēr visi kopā sevi atrod daudzpusīgajā ritmiskās mūzikas pasaulē. Nākotnē grupas biedrus vieno doma par kopējiem ierakstiem, aktīvu koncertdzīvi un dalību festivālos.

"LNSO vasarnīcas" koncerti turpināsies augusta nogalē Vidzemes koncertzālē „Cēsis”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti