Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Jelgavā Pasta salā notiks ikgadējais Smilšu skulptūru festivals

Prestižajam Belvederes konkursa pusfinālam kvalificējušies 3 dziedātāji no Latvijas

Belvederes konkursa pusfinālam kvalificējušies 3 dziedātāji no Latvijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dzintaru koncertzālē norisinās 37. Starptautiskā Hansa Gabora Belvederes jauno operdziedātāju konkursa pusfināls, kuram kvalificējušies 63 dziedātāji no 36 valstīm, tostarp 3 dziedātāji no Latvijas – Kalvis Kalniņš, Līga Gita Zīriņa un Rihards Millers.

Kā informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka, jaunos dziedātājus konkursā vērtē īpaša žūrija, kuras sastāvā ir prestižāko pasaules opernamu direktori no Londonas Karaliskā Koventgārdena, Berlīnes, Drēzdenes, Diseldorfas, Madrides, Hamburgas, Maskavas Lielā teātra un citiem opernamiem. Latviju konkursa žūrijā pārstāvēs Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš.

5. un 6. jūnijā Dzintaru koncertzālē norisinājās Belvederes jauno operdziedātāju konkursa 1. atlases kārta, bet 7. un 8. jūnijā – 2. atlases kārta jeb pusfināls.

10.jūnijā plkst. 19.00 Dzintaru koncertzālē norisināsies Belvederes jauno operdziedātāju konkursa fināls, kurā kopā ar festivāla orķestri diriģenta Ilmāra Lapiņa vadībā uzstāsies 15 izcilākie konkursa dalībnieki, sniedzot unikālu iespēju koncerta apmeklētājiem dzirdēt perspektīvākos jaunos operas talantus, kuri jau pēc pavisam neilga brīža uzstāsies uz prestižāko opernamu skatuvēm Londonā, Ņujorkā, Parīzē, Milānā, Berlīnē, Vīnē un citur. Koncerta laikā tiks noskaidroti arī Belvederes konkursa uzvarētāji, kam sekos apbalvošanas ceremonija koncerta beigās. Biļetes uz konkursa fināla koncertu vēl pieejamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

Pasaulē prestižākais Starptautiskais Hansa Gabora Belvederes jauno operdziedātāju konkurss ir izšķirošs notikums jauno dziedātāju karjerā visā pasaulē, jo, piedaloties konkursā, viņi iegūst ne tikai naudas balvas, bet arī pastāvīgus sadarbības piedāvājumus. Iepriekšējo dalībnieku un laureātu vidū ir tādas operzvaigznes kā Elīna Garanča, Andžela Georgiū (Angela Gheorghiu), Marina Meščerjakova (Marina Mescheriakova), Ildiko Raimondi (Ildikó Raimondi), Irina Samoilova (Irina Samoilova), Staņislavs Švecs (Stanislav Schwez).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti