Rīta Panorāma

Intervija ar Edvīnu Bērziņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Artusu Kaimiņu

Beātes Zviedres trio programmā "Mūziklu zelts"

Beātes Zviedres trio ar Mārtiņu Brūveri aicina uz programmu «Mūziklu zelts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

11. maijā plkst. 19 Zirgu ielas koncertzālē skanēs koncerts „Mūziklu zelts”, uz ko aicina Beātes Zviedres trio un aktieris Mārtiņš Brūveris. Šis koncerts būs noslēdzošais pasākums Beātes Zviedres džeza koncertu ciklā, kas norisinājušies no 23. aprīļa.

Programmā iekļauti skaņdarbi gan no leģendāriem mūzikliem ("Cabaret", "Nine", "The Sound of Music", "West Side Story" u.c.), gan no salīdzinoši nesen tapušām, krāšņām muzikālām filmām. Lielai daļai no šīm kompozīcijām jaunie mākslinieki atraduši savu pieeju un interpretāciju. Džezs trio mūziķiem ir ļoti tuvs, jo šo žanru viņi ir studējuši Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļā.

“Vispatiesākā un dzīvākā no mūzikas valodām ir džezs, jo tas ir spējīgs sasaistīt mirkli ar radīšanas brīnumu, veidojot maģiju, kura aizrauj sev līdzi," saka pati Beāte Zviedre.

Beāte Zviedre ir vokāliste ar smalku un niansētu balsi, plašu diapazonu un daudzpusīgu muzikālo pieredzi. Ikdiena vokālās grupas "Framest" sastāvā jaunajai dziedātājai devusi iespēju pilnveidot sevi visdažādākajos muzikālajos projektos. Tie ietvēruši gan sadarbību ar grupas "New York Voices" līderi Pīteru Eldridžu, gan koncertdarbību Eiropas valstīs, Krievijā un Ķīnā, tāpat arī dalību konkursā "Jaunais vilnis 2012".

Tuvas attiecības Beātei ir arī ar teātra skatuvi – viņa atveidoja Esmeraldas lomu Latvijas Nacionālā teātra izrādē "Parīzes Dievmātes katedrāle".

Dāvis Bindemanis ir jaunais džeza pianists, kurš sevi ir veiksmīgi pierādījis gan teorijā, gan uz skatuves, tādēļ šobrīd papildus koncertdarbībai, Rīgas Doma kora skolā topošajiem mūziķiem māca džeza klavierspēli un harmoniju.

Toms Lipskis muzicējis gan instrumentālās, gan vokāli instrumentālās apvienībās. Viņš pārvalda dažādus basa instrumentus, piemēram, basģitāru, taču šajā koncertprogrammā viņš muzicēs uz kontrabasa.

Par kopējo noskaņu gādās atraktīvais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Brūveris, kurš ne tikai katrā dziesmā meklēs un atklās iedvesmu, bet arī pats būs sagatavojis muzikālu pārsteigumu.

Zirgu ielas koncertzāle atrodas Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” mēģinājumu telpā Kaļķu ielā 11a, ieeja no Zirgu ielas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti