Beāte Zviedre piedāvā koncertprogrammu «Džezs dzied Aspaziju»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ceturtdien, 25.maijā, pulksten 18.00 džeza vokāliste Beāte Zviedre kopā ar Svenu Vilsonu, Edgaru Cīruli, Kristapu Lubovu, Paulu Ķierpu un Jāni Rubiku bez maksas sniegs koncertprogrammu „Džezs dzied Aspaziju” Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē. 

Aspazijas dzeju varēs baudīt vokālā frīdžeza niansēs, kas līdz šim vēl nav piedzīvots. Beāte par džezu un gaidāmo koncertu atzīst, ka „džezs ir maģiska mūzika – brīnums notiek ik uz soļa, jo improvizāciju rada konkrētais mirklis".

Mani fascinē šī mijiedarbība starp mūziķiem un skatītājiem. Šoreiz īpašu krāsu piešķirs arī Aspazijas dzeja,” saka dziedātāja.

Koncertā skanēs džeza mākslinieku Edgara Cīruļa, Svena Vilsona un Jāņa Rubika oriģinālmūzika, kurā, savienojot improvizācijas elementus un Aspazijas dzeju, tiks radīts džeza skanējums. Noskaņu radīs arī koncerta vizuālais noformējums – tērpi, video projekcijas un elektronikas elementi atklās vēl dziļākas Aspazijas dzejas nianses un tās interpretācijas iespējas, stāsta rīkotāji.

Ikdienā Beāte Zviedre muzicē vokālajā apvienībā „Framest” un māca dziedāšanas pamatus jaunajiem talantiem.

Aspazijas dzeja ar dziesmām un lasījumiem ir izskanējis Aspazijas 152. dzimšanas dienā Ievas Paršas koncertprogrammā "Medus rasa".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti