Bauskas pilī norit Kurzemes hercogistes mūzikas un mākslas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Festivāls "Vivat Curlandia!" Bauskas pilī šajās brīvdienās pulcē viduslaiku un renesanses laika mūzikas izpildītājus no Latvijas, Lietuvas, Spānijas, Austrijas, Itālijas un Francijas. Laikmetiem atbilstošā vidē klausītāji tiek aicināti iejusties senatnes vērtību pasaulē.

Bauskas pilī norit Kurzemes hercogistes mūzikas un mākslas festivāls
00:00 / 01:04
Lejuplādēt
Organizatoru pārstāve Laura Šarova stāsta, ka festivāla ideja ir atdzīvināt visu tā, kā tajā laika ir bijis – ar vēsturiskām gaismām, tērpiem un instrumentiem, uzburot līdz 700 gadu vecu ainu. Mākslinieki, piemēram, viduslaiku mūzikas grupa "Alla Francesca", atskaņos 13. gadsimta ebreju trubadūru dziedājumus.

"Svētdien būs iespēja dzirdēt spāņu grupu "Eloqventia", kurā divi cilvēki atskaņo mūziku uz dažādām viduslaiku flautām un viduslaiku perkusijām. Plkst. 18 skanēs programma ar nosaukumu "1704", kurā latviešu mākslinieki aptver 16.-17. gadsimtā pierakstītu mūziku Latvijas teritorijā. Mums ir prieks sadarboties arī ar vietējiem māksliniekiem un šajā dienā arī varēs redzēt bauščenieku deju grupu "Galms"," sacīja Šarova.

Jau ziņots, ka par festivāla norises vietu ir izvēlēta Bauska, jo Kurzemes hercogu Ketleru Zemgalē celtās pilis bija pirmās, kas Latvijas teritorijā reprezentēja ziemeļu renesanses laicīgās arhitektūras un profesionālās mākslas izpausmes, kuras līdzi atnesa renesanses laikmeta Eiropas domāšanu, kultūru un mākslas dīgļus, kas neapšaubāmi ietekmēja kultūras procesu attīstību ne tikai Zemgalē.

Savukārt mūsdienās Bauskas pils ir vienīgais renesanses un manierisma perioda laicīgās arhitektūras mantojums, ko 17.-18. gs. kari nespēja iznīcināt pilnībā un kas materiāli pārstāv minēto periodu Latvijas kultūras vēsturē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti