Rīta Panorāma

Intervija ar Mārtiņu Bondaru

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Uldi Ozoliņu un Edvīnu Baueru

Bauskas kantrī festivāla rīkotājs: Vācu šlāgera ietekme nav nekas slikts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nedēļas nogalē piektdien un sestdien, 3. un 4.jūlijā, Bauskā notiks tradicionālais kantrī mūzikas festivāls, kas pulcē gan pašmāju, gan citu valstu pārstāvjus. Viesojoties Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma", Latvijas "country" mūzikas asociācijas prezidents, Bauskas festivāla rīkotājs Uldis Ozoliņš norāda, ka Latvijas kantrī mūziku atšķir vācu šlāgera ietekme, taču tas nav nekas slikts.

„Mēs redzam, ka katru gadu parādās jaunas sejas un kantrī mūziķu pulciņš palielinās,” saka Ozoliņš.

Nākamgad festivāls svinēs pilngadību. Kā stāsta Ozoliņš, grūtāk sarīkot bijis pirmos divus festivālus, bet tagad jau izveidota komanda, kura zina, kas festivālam nepieciešams.

„Protams, mēs braucam un skatāmies festivālus arī citās zemēs, mācāmies no viņiem un cenšamies to labāko pēc iespējas iekļaut mūsu festivālā,” turpina Ozoliņš, stāstot, ka amerikāņu kantrī mūziķi, kuri uzstājušies festivālā Bauskā, novērtējuši festivālu kā vienu no labākajiem Eiropā.

Mūziķis Edvīns Bauers "Rīta Panorāmā" norāda, ka Bauskas kantrī mūzikas festivāls ir svarīgākais notikums Latvijā šī mūzikas stila mūziķiem. Bauers izceļ festivāla pozitīvo gaisotni.

Runājot par Latvijas kantrī mūzikas atšķirībām, Ozoliņš stāsta, ka pie mums vērojama vācu šlāgera ietekme, taču tas nav nekas slikts.

„Protams, kantrī mūzika Latvijā vienmēr būs savādāka, nekā tā ir aiz okeāna. Par to nav šaubu, jo mums ir nedaudz ietekme no vācu šlāgera, bet tas nav nekas slikts. Ja mēs skatāmies uz īsto kantrī, kas ir aiz okeāna, tur jau arī ir, piemēram, vesternā – nedaudz čehu un ungāru mūzikas,” skaidro Ozoliņš. „Tas kantrī, kas ir pie Ņujorkas, Nešvilas, tur vairāk ir īru mūzikas ietekme. Mums ir savs rokraksts.”

Latvijas „country” mūzikas asociācijas prezidents stāsta, ka Bauskas festivāla rīkotāji ik gadu cenšas rīkot stilistiski aizvien tīrāku festivālu.

„No tāda tīri komerciāla šlāgera, kas mums bija sākumā, mēs jau esam attālinājušies ļoti, ļoti tālu,” uzsver Ozoliņš, stāstot, ka šīgada festivāla programmā ir atrodama tikai viena grupa – „Klaidonis”, kurai ir šlāgera saknes.

Šīgada festivāla programma pieejama countrybauska.lv. Viens no galvenajiem aizokeāna viesiem festivālā Bauskā būs T.Graiams Brauns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti