Baritona Brina Tervela vietā festivālā «Rīga Jūrmala» uzstāsies Kristīne Opolais

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mūzikas festivāla “Rīga Jūrmala” rīkotāji paziņojuši, ka veselības apsvērumu dēļ un pēc ārstu ieteikuma basbaritons Brins Tervels atcēlis 29. augustā plānoto uzstāšanos. Tā vietā festivāla apmeklētāji varēs klausīties Latvijas operzvaigznes un pasaules slavenā soprāna Kristīnes Opolais uzstāšanos kopā ar pianisti Agnesi Egliņu 29. augustā plkst. 19.00 Dzintaru koncertzālē.

“Dažas no lielākajām iespējām manā dzīvē radušās tieši negaidītu notikumu rezultātā – no pēdējā brīža Metropolitēna operas tiešraides 2014. gadā līdz šai negaidītajai atkal satikšanās ar man tik mīļajiem klausītājiem Latvijā,” stāsta Kristīne Opolais. “Brins Tervels, kurš ir arī mans labs draugs, lūdza mani viņu aizvietot plānotajā svētdienas vakara koncertā. Lai arī es labprāt būtu klausījusies viņa koncertu kopā ar citiem festivāla apmeklētājiem, šajos apstākļos ar prieku un lielu pagodinājumu uzstāšos sava dārgā kolēģa vietā.

Es patiesi gaidu šo iespēju atkal uzstāties Latvijas publikai ar patiesi brīnišķīgu un man tuvu koncerta programmu.”

“Lai arī mums patiesi žēl, ka Brinam jāatceļ uzstāšanās, veselība nenoliedzami ir galvenā prioritāte,” stāsta festivāla “Rīga Jūrmala” mākslinieciskais direktors Martins Engstrēms. “Mēs visas komandas vārdā vēlam māksliniekam ātru atveseļošanos un ļoti ceram uz viņa dalību festivāla nākamajās sezonās. Esmu ļoti pateicīgs Kristīnei Opolais, kura tik īsā laikā piekritusi aizvietot Brinu Tervelu un tikai laimīgas sagadīšanās dēļ bija Latvijā. Tā vietā, lai atpūstos pēc trim veiksmīgi aizvadītām Pučīnī “Toskas” izrādēm kopā ar pasaulslaveno tenoru Jonasu Kaufmanu Kavaradosi lomā, mēs visi varēsim baudīt Kristīnes uzstāšanos svētdienas vakarā Dzintaros.”

Kristīne Opolais koncertā izpildīs plašu programmu, iedvesmojoties no viņas interpretētajām operas lomām visā pasaulē, kā arī darbiem, kuriem viņas dzīvē ir īpaša nozīme, tostarp Pučīnī, Verdi, Čilea, Dvoržāka un Čaikovska. Šī ir pirmā mākslinieces uzstāšanās Latvijā kopš 2018. gada.

Festivāla apmeklētāji, kuri bija plānojuši doties uz Brina Tervela koncertu, varēs saglabāt un izmantot tās pašas biļetes, dodoties uz Kristīnes Opolais un pianistes Agneses Egliņas koncertu 29. augustā plkst. 19.00 Dzintaru koncertzālē, informē festivāla rīkotāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti