Rīta Panorāma

Saruna ar Anniju Putniņu un Raimondu Petrauski

Rīta Panorāma

TEV IR PIENĀKUŠAS 1243 ZIŅAS - dzīve pirms interneta. Pēdējā paaudze

"Baltijas simfoniskā festivāla" noslēgumā - Maskata jaundarbs "Baltijas dziesma"

Baltijas simfonisko festivālu noslēdz «Maskata vertikāle»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Baltijas simfonisko festivālu 9. decembrī Lielajā ģildē noslēgs koncerts “Maskata vertikāle”, kurā komponists Arturs Maskats (1957) atzīmēs apaļo jubileju ar jaundarbu “Baltijas dziesma” solistiem, korim un orķestrim.

Komponistam Arturam Maskatam oratorijā "Baltijas dziesma" ir svarīgi, lai klausītājs sadzird tekstu - lietuviešu dzejnieka Sigita Gedas stāstu par balto kaiju, igauņu dzejnieka Paula Ērika Rummo vīziju par bērniem, kas spēlējas jūras krasta smiltīs, Vizmas Belševicas emociju, kad vilnis satiekas ar kaijām, un episko Ojāra Vācieša dzeju "Baltijas jūra".

"Es gribēju, lai tās sajūtas tiešām ir intīmas, jo šie dzejnieki ir ar milzīgu dvēseles spēku un ar milzīgu vērienu, bet tajā pašā laikā viņi ir ļoti intīmi. Arī tās rindas, ko viņi rakstījuši jūrai, ir ļoti intīmas rindas, un es priecājos, ka būs atskaņojumā tulkojumi, kas tiks raidīti titros," saka komponists.

Kopā ar Valsts akadēmisko kori “Latvija” un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri Andra Pogas vadībā koncertā uzstāsies izcili solisti no Baltijas valstīm – lietuviešu uzlecošā operzvaigzne, Latvijas klausītājiem labi pazīstamā un Eiropā pieprasītā Vida Miknevičute, igauņu etniskās mūzikas spilgtā pārstāve Mari Kalkuna un pasaules labākajos opernamos dziedošais Aleksandrs Antoņenko.

Koncerta programmā būs arī Žana Sibēliusa Otrā simfonija par godu Somijas neatkarības 100. gadadienai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti