«Baltijas muzikālās sezonas» atklāj otro koncertu ciklu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

16. jūnijā Jūrmalā tiks atklāts otrais "Baltijas muzikālo sezonu" koncertu cikls. Galvenais atklāšanas vakara pārsteigums - Holivudas zvaigznes Džona Malkoviča uzstāšanās.

Otrās koncerta daļas ietvaros aktieris lasīs argentīniešu rakstnieka Ernesto Sabato 1961. gadā rakstītā romāna "Par varoņiem un kapiem" nodaļu "Ziņojums par aklajiem". Lasījums notiks "Danubia Orchestra Obuda" (diriģents – Alvize Kazellati) un talantīgās pianistes-solistes Anastasijas Terenkovas pavadījumā, kuri izpildīs 20. gadsimta ievērojamākā komponista Alfrēda Šnitkes “Koncertu klavierēm un stīgu orķestrim”, informēja “Baltic Musical Seasons” pārstāvji.

Galvenais romāna nodaļas varonis Fernando Vidāls tic, ka pār pasauli valda slepena aklo biedrība un viņa uzdevums ir par to pavēstīt pārējiem cilvēkiem. Kādā no savām intervijām Džons Malkovičs minēja, ka savā veidā šī ideja viņam neliekas nemaz tik savāda: "Iespējams, ka pār pasauli tiešām valda aklie, tomēr tie nav cilvēki, kuri kopš dzimšanas ir neredzīgi, bet gan tie, kuri neredz lietu īsto kārtību".

Starp citu, balstoties uz Sabato romāna motīviem, komponists Eduardo Falū sarakstīja savu plaši pazīstamo skaņdarbu "Romance par Huana Lavaljē nāvi".

Pirmajā koncerta daļā skatītājiem būs iespēja izbaudīt Ungārijas spožākā orķestra “Danubia Orchestra Ubuda” sniegumu. Sākotnēji 1993. gadā Domnokosa Heja dibinātā muzikālā kolektīva sastāvā bija Bēlas Bartoka konservatorijas studenti. 2001. gadā tas ieguva Nacionālā jauniešu orķestra titulu. 2013. gadā par orķestra vadītāju kļuva komponists Matē Hamori, kurš spēja pacelt orķestra radošo darbību jaunā līmenī.

Jūrmalā ungāru orķestris diriģenta Alvize Kazellati vadībā atskaņos Edvarda Grīga svītu "No Holberga laikiem", Bēlas Bartoka "Rumāņu tautas dejas", kā arī Pētera Čaikovska “Serenādi stīgu orķestrim do mažorā”.

Koncertu biļetes ir pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti