Baltijas jūras koru konkursā triumfē Rīgas Doma kora skolas jauktais koris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Svētdien noslēdzās Trešais Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss. Par labāko šajās sacensībās žūrija atzina Rīgas Doma kora skolas jaukto kori, kuru vada diriģents Jurģis Cābulis.

Otrajā vietā ierindojās koris, kurš mēroja vistālāko ceļu līdz Latvijai. Tas ir Katoļu universitātes jauktais koris no Indonēzijas. Trešā balva dosies uz Igauniju, to ieguva meiteņu koris ''Elleri''.



Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss noritēja Jūrmalā. Tas sapulcināja simtiem dziedātāju no Somijas, Islandes, Indonēzijas, trim Baltijas valstīm un Baltkrievijas. Konkursa mākslinieciskais vadītājs Jānis Ozols norāda, ka konkurss pārliecinoši virzās uz lielo mērķi – iekļūt Eiropas “Grand Prix” koru konkursu apritē. Jānis Ozols uzsvēra sacensību dalībnieku augsto līmeni.

Jānis Ozols par Baltijas jūras koru konkursa rezultātu
00:00 / 00:24
Lejuplādēt

“Es varu minēt, ka žūrija noteikti novērtēja tehniskās kvalitātes,” pauda Ozols. “Jo kori ir dažādi un katram savs stils. Jo indonēzieši dzied citādi nekā igauņiun igauņi dzied citādi nekā latvieši, jo tas ir arī valodas jautājums. Tas ir ļoti dažādi, un tāpēc es priecājos, ka mums Jūrmalā ir šāda iespēja rīkot šo konkursu. Jo, pirmkārt, kori atbrauc uz Jūrmalu un ierauga mūsu Latvijas kultūru. Un, otrkārt, pie mums sabrauc ļoti daudz citu tautu kultūru. Un mums ir iespēja redzēt viņus un mēģināt saprast, kas viņiem ir svarīgs. Tāpēc Jūrmalas pilsētai jāsaka paldies, ka viņi dod tādu iespēju Latvijai.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti