Kultūras ziņas

"Sinfonietta Rīga" atklāj sezonu saspēlē ar Vinetu Sareiku

Kultūras ziņas

Aizvadīts festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā"

Starptautiskajā Baltijas jūras koru konkursā uzvar zviedri

Baltijas jūras koru konkursa «Grand Prix» iegūst Zviedrijas koris «Hägersten A Cappella»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Par piektā Starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa 1. vietas un "Grand Prix" ieguvēju, saņemot īpašo Jūrmalas pilsētas kausu un 3500 eiro "Latvijas valsts meži" balvu, kļuva jauktais koris "Hägersten A Cappella" diriģentes Kērstinas Bērjesones vadībā (Zviedrija), informēja organizatori.

Otro vietu un 2000 eiro naudas balvu ieguva jauktais koris "Ventspils" diriģenta Aigara Meri vadībā. Trešo vietu un 1000 eiro naudas balvu ieguva sieviešu koris "Musamari" diriģentes Odes Purgas vadībā (Igaunija).

Par konkursa labāko diriģentu tika atzīta Kērstina Bērjesone, viņa un koris "Hägersten A Cappella" atzīti par labākajiem obligātā skaņdarba – Selgas Mences opusa "Amor vincit omnia" – interpretiem. Skatītāju simpātiju balvu ieguva Poznaņas Tehnoloģiju universitātes koris "Volantes Soni" (Polija), savukārt par skatuviski atraktīvāko priekšnesumu tika atzīts Emīla Dārziņa jauktā kora sniegums. Šogad tika atzīmēts arī koris par labāko unisona skaņdarba interpretāciju – žūrijas atzinību un izdevniecības "Musica Baltica" balvu ieguva jauktais koris "Ventspils".

Konkursa mākslinieciskais vadītājs Jānis Ozols norādīja: "Piektais Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss ir noslēdzies, bet man ir sajūta, ka mēs visi šīs dienas atcerēsimies vēl ilgi un ar pašām labākajām atmiņām. Jo šogad katrs no mums savā ziņā kaut ko pārvarēja, koru satikšanās bija ļoti emocionāla – gan aizvadīto divu pandēmijas gadu, gan šībrīža ģeopolitiskās situācijas dēļ. Bet tas viss netraucēja izvirzīt sev jaunus mērķus un darīt visu, lai tos sasniegtu. Vissirsnīgākais paldies visiem, kas bija ar mums ceļā uz šīm skaistajām trīs dienām Jūrmalā! Uz tikšanos tepat, Dzintaru koncertzālē, 2023. gada septembra nogalē!"

Piektais Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss noritēja no 23. līdz 25. septembrim Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē un sapulcināja kora dziedātājus no Zviedrijas, Igaunijas, Polijas, Somijas un Latvijas. Koru sniegumu vērtēja profesionāla starptautiska žūrija ar poļu diriģentu, vairāku kormūzikas festivālu māksliniecisko direktoru un diriģēšanas profesoru Eugeņiušu Kusu (Eugeniusz Kus) priekšgalā. Pārējie žūrijas locekļi bija Kijivas akadēmiskās Operas un baleta teātra kora vadītāja Anžela Maslenņikova (Анжела Масленнікова) no Ukrainas; diriģents, pasniedzējs un vairāku Igauņu Dziesmu svētku mākslinieciskais direktors Hirvo Surva (Hirvo Surva) no Igaunijas; kordiriģents, dziedātājs un vokālo ansambļu dalībnieks Egidijus Kavecks (Egidijus Kaveckas) no Lietuvas, kā arī 2019. gada konkursa obligātā skaņdarba autors un starptautiski pazīstamais latviešu komponists un mūziķis Uģis Prauliņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti