Baltijas ceļa koncertā Likteņdārzā izskanēs Mārtiņa Brauna jaundarbs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Atzīmējot Baltijas ceļa 30. gadadienu, Likteņdārzā sestdienas, 24. augusta, vakarā notiks koncerts „Saule, Pērkons, Daugava”. Koncertu iesāks kāds īpašs jaundarbs - Mārtiņa Brauna dziesma ar Uģa Brikmaņa vārdiem.

Ivars Cinkuss par Mārtiņa Brauna dziesmu ar Uģa Brikmaņa vārdiem
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

„Gribu uzsvērt kādu īpašu jaunumu – Mārtiņa Brauna komponētu dziesmu ar Uģa Brikmaņa pēdējo dzejoli, ko viņš uzrakstīja un aizsūtīja Braunam īsziņā. Tas būs skaņdarbs „Tavā laikā”, kas rakstīts koriem un pavadošam orķestrim. Ar to viss koncerts sāksies, jo Uģa Brikmaņa dzejolis uzstāda galveno jautājumu – vai Latvija skaistā klusē vai dzied tavā laikā? Mēs ar šo koncertu mēģinām parādīt, ka Uģa Brikmaņa skaistā Latvija neklusē, bet dzied. Tas ir ļoti būtisks šī koncerta stūrakmens,” Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" norādīja diriģents Ivars Cinkuss.

Kā iepriekš vēstīts, koncertā piedalīsies komponisti Mārtiņš Brauns un Juris Kulakovs, dziedātājas Ieva Akuratere, Lorija Vuda un Aija Andrejeva, kura izpildīs sava tēva savulaik dziedāto Zigmara Liepiņa „Brīvību Baltijai”. Uzstāsies arī dejotāji Agra Daņiļeviča vadībā, kori „Gaudeamus”, „Rasa” un „Cantus Fortis”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti