Dienas ziņas

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Latvijas ziedojumi sasniedz ukraiņu ciemus piefrontē

Baltiešu kori pulcējas uz Ziemassvētku koncertu Londonā

Baltiešu kori pulcējas uz Ziemassvētku koncertu Londonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kopīgs Ziemassvētku koncerts nu jau ir kļuvis par tradīciju Londonas latviešu, lietuviešu un igauņu koriem. Šogad dziedātājiem no Baltijas pievienojās arī ukraiņu bērnu koris.

Par spīti transporta darbinieku streikiem uz Ziemassvētku koncertu Svētā Jāņa baznīcā Londonas rietumos bija pulcējies krietns klausītāju pulks.

Latviešu koris bija viskuplākajā skaitā, jo sākusies intensīva gatavošanās Dziesmusvētkiem, un tur piedalīties grib daudzi.

"Sezonas beigās ir tomēr tie lielie Dziesmusvētki, tad mums pēdējos mēnešos daudz jauni dziedātāji ir atnākuši, bet es arī domāju – cilvēkiem vienkārši ir iepaticies un grib turpināt dziedāt," saka Londonas Latviešu kora diriģente Andra Zobena-Īsta.

Viens no kora jaunajiem dziedātājiem ir mācītājs Māris Sants.

"Gribas būt starp latviešiem un gribas būt nevis solistam, bet kopā ar visiem. Mums ir ļoti draudzīgs un ļoti sirsnīgs koris, man patīk visi mūsu trīs diriģenti," atzīst Sants. 

Savukārt Lietuvā Dziesmusvētki gaidāmi aiznākamajā gadā, tādēļ dziedātāju skaits pašlaik nav liels.

"Korim sezona sākās septembrī, un pēc brīvdienām dziedāt ieradās tikai viens kungs. Tas bija pamatīgs šoks mums visiem, jo nesapratām, kā turpināt dziedāt tikai ar vienu puisi. Par laimi, viņam ir ļoti laba balss," stāsta lietuviešu kristīgās baznīcas kora „Gausa” diriģente Rita Guzauskiene.

Taču vislielāko atzinību izpelnījās ukraiņu bērnu koris.

"Kad britu valdība uzsāka Ukrainas bēgļu uzņemšanu, īpaši nodrošinot mājokļus, mēs pieteicāmies vīzām un ieradāmies Londonā. Mana meita ļoti ātri iedzīvojās!" atklāj Svētās Marijas ukraiņu bērnu skolas kora dalībnieces māmiņa Tatjana Kukarina.

Koncerts noslēdzās ar „Klusa nakts, svēta nakts” kopkora izpildījumā, pēc tam visus gaidīja nelielas uzkodas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti