Rīta Panorāma

Intervija ar Veselības ministrijas galveno speciālisti onkoloģijā Daci Baltiņu

Rīta Panorāma

19. Bauskas kantrī mūzikas festivāls

Jauniešu kora "Balsis" videoklips dziesmai Vindo

«Balsis» prezentē dziesmas «Vindo» videoklipu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kaņepes kultūras centrā 5. jūlijā notiks jauniešu kora „Balsis” jaunā videoklipa „Vindo” prezentācija. Klips izveidots īpaši kora 30. gadu jubilejai. Dziesmu radījuši trīs mākslinieki – mūzikas un daļēji vārdu autors Reinis Sējāns, daļēji vārdu autors Shipsi, kora balsīm salicis Andris Sējāns. Ierakstā piedalās jauniešu koris „Balsis”, diriģents Ints Teterovskis un DJ Monsta, kurš dziesmai radījis īpašu skanējumu.

Klips uzņemts šī gada martā-aprīlī vairāk nekā 30 vietās Latvijā, kuras ne visas ir iecienītāko tūrisma galamērķu sarakstā, bet tieši otrādi – rada nebijušu, sirreālu sajūtu. Klipa tapšanā piedalījies Pēteris Brīniņš un "Eaglewood films". Interesanti, ka „Vindo” videoklips savu neoficiālo pirmizrādi piedzīvoja 8. aprīlī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”, kurā notika kora 30 gadu jubilejas koncerts “Svētki!”. Klipā izmantotais skaņu celiņš ir no dzīvā koncerta ieraksta, ko tehniski pielāgojis Tālis Timrots.

„[Dziesma] ir kļuvusi par ļoti daudzu Latvijas koru tādu kā vizītkarti pēdējos pāris gadus, un to patiešām ļoti daudz dzied. Tā enerģija, kas ir šajā dziesmā, ir ārkārtīgi pozitīva,” norāda Teterovskis. „Tā ir valoda bez valodas. Pašu izdomāta valoda. Man šķita, ka tas būtu labākais veids veidot mūsu kora pirmo videoklipu.”

Sākot no plkst. 20.00, Kaņepes kultūras centra kinozālē (2. stāvā) ik pa 20 minūtēm norisināsies bezmaksas videoklipa seansi. Katru seansu vadīs ar dziesmas vai klipa rašanos saistīts mākslinieks, pastāstot par dziesmu, video un sīkāk atbildot uz interesentu jautājumiem. Ja kāds no seansiem ir pārpildīts (kinozālē 30 vietas), pasākuma rīkotāji aicina baudīt džeza mūzikas koncertu Kaņepes kultūras centra terasē – uzstājas Kaspars Vizulis, Reinis Ozoliņš, Ivars Arutjunjans.

Seansi:

20.00 VINDO ar klipa idejas autoru Pēteri Brīniņu,
20.20 VINDO ar vārdu un mūzikas autoru Reini Sējānu,
20.40 VINDO ar aranžētāju Andri Sējānu,
21.00 VINDO ar Eaglewood films / Arvīdu Barānovu,
21.20 VINDO ar BALSIS dziedātājiem,
21.40 VINDO ar diriģentu Intu Teterovski,
22.00 VINDO ar BALSIS dziedātājiem,
22.20 VINDO ar DJ Monsta,
22.40 VINDO ar skaņu meistaru Tāli Timrotu.

Savukārt augusta beigās "Balsis" jau septīto gadu dosies ceļā pa upi, lai noslēgtu 2011. gadā sākto koncertsēriju, kuras mērķis ir vairāku gadu laikā ar plostiem, liellaivām vai citiem ūdens transportiem izbraukt visu Daugavas baseinu Latvijas teritorijā, sniedzot bezmaksas koncertus tuvākajos dievnamos, kultūras namos, skolās, estrādēs. No 24. līdz 28.augustam koncertsērija "Daugavas BALSIS" skanēs Ogrē, Ikšķilē, Daugmalē, Salaspilī, Rīgā un Stokholmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti