Balkānu mūziķis Gorans Bregovičs atgriežas Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

17.decembrī "Arēnas Rīga" amfiteātrī ar savu jaunāko programmu viesosies par Balkānu mūzikas karali dēvētais temperamentīgais un ekstravagantais mūziķis Gorans Bregovičs un viņa leģendārais "Kāzu un bēru orķestris".

Balkānu mūziķis Gorans Bregovičs Latvijā viesojies vairākkārt. 2014.gada vasarā viņš un "Kāzu un bēru orķestris" aizvadīja koncertu pārpildītajā Dzintaru koncertzālē, viesojoties festivālā "Summertime - aicina Inese Galante" un atskaņojot gan dziesmas no sava jaunākā, 2013.gadā izdotā albuma "Champagne for Gypsies" ("Šampanietis čigāniem"), gan arī savus zināmākos hītus.

17.decembra koncertā mūziķis cer rīdziniekiem sarīkot īsti karstasinīgu ballīti Ziemassvētku un Jaungada noskaņās: "Cilvēks nevar būt visu laiku apdomīgs un ļoti saprātīgs. Viņam ir tiesības kādā brīdī būt mazliet trakam, un tas ir tikai normāli."

Savas gandrīz 40 gadu ilgās karjeras laikā Bregovičs kļuvis par visas Balkānu mūzikas ievērojamāko mākslinieku. Komponists radījis mūziku gandrīz 30 kinofilmām, kuru vidū ir "Čigānu laiks" ("Time of the Gypsies"), "Arizonas sapnis" ("Arizona Dream"), "Turku gambīts" ("The Turkish Gambit"), "Borats" ("Borat"), "Melnais kaķis, baltais kaķis" ("Black cat, white cat"), sniedzis koncertus visā pasaulē, piedalījies "Eirovīzijā" un sadarbojies ar dažāda mēroga zvaigznēm. Viņš divreiz ieguvis Kannu kinofestivāla "Zelta palmas zaru" par mūziku Patrisa Šero filmai "Karaliene Margo" ("Queen Margot", 1994) un mūziku Emira Kusturicas filmai "Underground" (1995). Mūziķa filmogrāfijā ir ap 40 filmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti