Kultūras ziņas

Uztakts. Latvijas jaunie talanti

Kultūras ziņas

Elmāra Seņkova "Divas garāžas" Igaunijā

Baibai Skridei – 40

Baibai Skridei – 40. Tiešraidē varēs vērot koncertu ar «Tapiola Sinfonietta»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Savas četrdesmitās dzimšanas dienas vakarā vijolniecei Baibai Skridei būs iespēja kāpt uz skatuves Somijā un atskaņot Sergeja Prokofjeva Otro koncertu vijolei. Māksliniece atzīst, ka ir liels prieks, ka tiešsaistes koncertu internetā varēs vērot arī Latvijas skatītāji, tādējādi vismaz attālināti esot kopā šajā svētku dienā.

“Kaut arī bez skatītājiem, ir liels prieks kāpt uz skatuves un spēlēt kopā ar citiem mūziķiem!” Tā savas dzimšanas dienas rītā attālinātā sarunā teica Baiba Skride, kas 19. februārī kopā ar “Tapiola Sinfonietta” un diriģentu Klemensu Šuldtu atskaņos Sergeja Prokofjeva Otro koncertu vijolei.

“Tas, protams, ir viens no standarta repertuāriem, un man ir izdevies diezgan bieži viņu atskaņot, bet katru reizi tagad, protams, ir liels prieks atkal no jauna spēlēt. Man liels prieks strādāt ar cilvēkiem, ar kuriem labi saprotos,” pastāstīja Skride.

Šis gads mūziķei iesācies salīdzinoši aktīvi ar dažiem koncertiem un ierakstiem, taču turpmākie plāni atkarīgi no aktuālās pandēmijas situācijas, kas ietekmē arī spēju sevi motivēt spēlēt un uzturēt formu ikdienā.

Baiba Skride dalījās pārdomās: “Es esmu runājusi ar citiem māksliniekiem arīdzan – ir tiešām ļoti grūti, pat ja ir kāds koncerts "online", kas ir ļoti skaisti, ka tu vispār drīksti, bet, protams, ļoti, ļoti pietrūkst publikas un pietrūkst sadarbības uz skatuves ar māksliniekiem tieši publikas priekšā. Un es neesmu vienīgā, kas saka, ka tas gads nemaz nav bijis viegls, un ir tiešām ļoti, ļoti pie sevis jāstrādā, lai tiktu uz priekšu vispār un nepazaudētu visu motivāciju. Viss ir ļoti, ļoti nezināms. Mēs dzīvojam praktiski no nedēļas uz nedēļu.”

Kultūras dzīve šobrīd lielākoties aprimusi arī Baibas mītnes zemē Vācijā, taču vijolniecei tas dod iespēju vairāk laika pavadīt ar ģimeni: “Sanāk tik daudz laika ar bērniem pavadīt un viņus pat vairāk iepazīt, kādi viņi ir un kā viņi, pieņemsim, skolas laikā uzvedas. Tas viss ir tādā ziņā ļoti jauki. Mums sanāk daudz laika mājās pavadīt un mājās mācīties, un tādas normālas ikdienas lietas darīt.”

Nākamajā nedēļā Baiba Skride tiešsaistes koncertā no Bambergas atskaņos Karla Nīlsena Vijoļkoncertu, bet 19. februāra vakarā ikvienam ir iespēja mūziķes spēli izbaudīt kopā ar “Tapiola Sinfonietta” no Somijas. Koncerts tiešsaistē būs pieejams orķestra “YouTube” kanālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti