Baiba Skride: Rīgu kā kultūras galvaspilsētu pamana neatkarīgi no «Rīga 2014»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Neatkarīgi no Eiropas kultūras galvaspilsētas „Rīga 2014” pasākumiem, ārvalstīs Rīgu jau tagad uztver par pilsētu, kas piesātināta ar mūzikas un kultūras notikumiem. Tā intervijā Latvijas Radio sacīja vijolniece Baiba Skride, kura piedalīsies koncertā „Dzimuši Rīgā".

„Es pamanu - Rīgu uztver kā kultūras galvaspilsētu, neatkarīgi no „Rīga 2014” un tā, ka oficiāli pateikuši, ka tagad būs galvaspilsēta. Bet Rīgai jau tagad ir reputācija kā ļoti svarīgai un pilnai mūzikas dzīves un vispār kultūras dzīves: gan teātri, gan balets, gan opera un instrumentālā mūzika. Tas tiek ievērots ārzemēs,” norāda vijolniece.

Kā stāsta Skride, viņas koncertu apmeklētāji mēdz teikt, ka labprāt gribētu braukt uz Rīgu, jo zināms, ka daudzas lietas šeit notiek.

Mūziķe arī stāsta, ka viņu asociē ar Latviju un citiem mūsu slaveniem mūziķiem: „Cilvēki, kas nāk uz koncertiem, viņi arī zina, kas es esmu un no kurienes nāku. Tas ir tā ļoti cieši kopā, ka esmu latviete. Kad koncertu apmeklētāji nāk pie manis sarunāties, vienmēr piemin citus latviešu mūziķus, ko viņi pazīst. Latviešu mūziķi, kas ārzemēs bieži spēlē, tos pazīst, un viesiem ir skaidrs, ka tie ir latvieši.”

Jau ziņots, ka spoža Latvijas mūziķu plejāde šajā nedēļas nogalē satiksies uz vienas skatuves koncertā „Dzimuši Rīgā". Viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas centrālajiem notikumiem vienkop pulcēs tādus pasaulē pazīstamus māksliniekus kā Miša Maiskis, Gidons Krēmers, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Ksenija Sidorova, Raimonds Pauls, Vestards Šimkus, Iveta Apkalna, arī Baiba Skride.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti