Baha kamermūzikas festivālu noslēdz poļu baroka ansamblis «Arte dei Sounatori»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Mazajā ģildē 13. decembrī izskanēs 16. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla noslēguma koncerts, kurā muzicēs poļu baroka orķestris "Arte dei Suonatori" un klavesīnisti Aina Kalnciema un Marcins Švjontkevičs.

Festivāla noslēguma koncerta programmā "Bahs - dižais meistars un viņa mācekļi" iekļauti Johana Sebastiana Baha, viņa dēlu un pēdējā mācekļa Johana Gotfrīda Mītela skaņdarbi.

Festivāla rīkotāja Aina Kalnciema atceras, ka ansamblis "Arte dei Suonatori", iepriekšējo reizi viesojoties Rīgā, esot ļoti paticis publikai.

"Jāsaka, ka ansamblī ir izcili spoži mūziķi. Protams, viņi visi spēlē uz autentiskiem instrumentiem," turpina Kalnciema. "Pēdējā laikā viņi piesaista spēlēt savā orķestrī jaunos mūziķus no Francijas, Vācijas un Holandes."

Ansambļa mūziķi paši uzrunājuši festivāla rīkotāju, piedāvājot programmu "Bahs - dižais meistars un viņa mācekļi".

Orķestri Polijas pilsētā Poznaņā 1993. gadā nodibināja vijolnieki Eva un Aureliušs Golinski, sapulcējot talantīgākos jaunos poļu māksliniekus, kas spēlē senos instrumentus. Orķestra kodolu sākumā veidoja poļu tautības stīgu un basso continuo  mūziķi, bet laikam ritot, orķestris ir kļuvis internacionālāks, un tajā regulāri spēlē mākslinieki no Vācijas, Anglijas, Holandes, Francijas, Īrijas un citām valstīm.

Kopš 1998. gada orķestris rosinājis plašu senās mūzikas koncertu sēriju, kas strauji pārauga visā Polijā populārā festivālā „Senā mūzika – Persona Grata”. "Arte dei Suonatori" ir piedalījies arī vairāku citu festivālu radīšanā un organizēšanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti