Rīta Panorāma

Intervija ar Mārtiņu Bondaru

Rīta Panorāma

Grupa "Dabasu Durovys" izdevusi piekto studijas albumu "Perimetrs"

Pianists Daumants Liepiņš un vijolniece Madara Liepiņa – Baha kamermūzikas festivālā

Baha kamermūzikas festivālu atklās pianists Daumants Liepiņš un vijolniece Madara Liepiņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

20. starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls 19. oktobra atklāšanas koncertā “Vārds jaunajiem” Mazajā ģildē klausītājiem atklās jaunu duetu – vijolnieci Madaru Liepiņu un pianistu Daumantu Liepiņu. 

Viņi ir brālis un māsa – Liepiņš Daumants jau ir starptautiski atpazīstams pianists, Madara Liepiņa – pēc skološanās Itālijā – šobrīd ir Latvijā.

“Mēs kā personības esam ļoti dažādi – balts un melns,” atzīst Madara Liepiņa.

“Bet, spēlējot kopā, melnbalts kaut kas tur kļūst. Saspēlēties mums ir ļoti viegli jau kopš bērnības.”

Koncerta programmā skanēs Johana Sebastiāna Baha divas sonātes, Tomasa Antonio Vitali "Čakona vijolei solo" un Igora Stravinska Itāļu svīta no baleta "Pulcinella".

Daumants Liepiņš par gaidāmo koncertu teic: "Ir ļoti īpaši piedzīvot, kā, spēlējot ar māsu no pašas bērnības cauri pusaudžu gadiem, mēs katrs maināmies un pieaugam. Tagad, kad jau pagājis kāds laiks, kopš mēs ar Madaru pēdējoreiz spēlējām kopā, darīsim to atkal no jauna – šoreiz senās mūzikas – Johana Sebastiāna Baha un Tomaso Antonio Vitali zīmē. Šī mūzika ir kā elpošana – dabiska, harmonizējoša un dzīvību dodoša. Tomēr neiztiksim arī bez stilizācijām un jokiem – tas Stravinska mūzikā."

Par mūziķiem

Madara Liepiņa vijoles spēles mākslu pēc studijām Latvijas Mūzikas akadēmijā apguvusi Itālijā pie slavenā pedagoga Roberto Mutoni; tāpat viņa piedalījusies un ieguvusi balvas daudzos starptautiskos konkursos Itālijā un citviet pasaulē.

Savukārt Daumants Liepiņš ir viens no izcilākajiem jaunajiem latviešu pianistiem; 2019. gadā Daumants uzvarēja prestižajā "Vendome Prize" konkursā, iegūstot iespēju sniegt solokoncertu Verbjē festivālā un ieskaņot albumu "Steinway" ierakstu kompānijā. 2017. gadā mūziķis saņēmis "Lielo mūzikas balvu 2016" kategorijā "Gada jaunais mākslinieks". Tāpat viņš izcīnījis pirmās vietas un klausītāju balvas daudzos starptautiskos konkursos: Marijas Kanalsas Starptautiskajā konkursā Barselonā, Džordžes Enesku konkursā, Ženēvas pianistu konkursā un citur, kā arī regulāri muzicē kopā ar zināmākajiem Eiropas simfoniskajiem orķestriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti