Baha kamermūzikas festivālu atklās gambisti Paolo Pandolfo un Amēlija Šemēna

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls šogad norisināsies no 3. līdz 19. decembrim, piedāvājot piecus koncertus. Festivāla atklāšanā 3. decembrī pulksten 19.00 Mazajā ģildē skanēs gambistu Paolo Pandolfo (Itālija) un Amēlijas Šemēnas (Francija) koncerts "Les Joyes des Elizées" ("Debesu prieki"), informēja festivāla rīkotāji.

Atklāšanas koncerta programmā skanēs angļu, franču un vācu komponistu skaņdarbi.

Itālis Paolo Pandolfo ir pasaules slavens viola da gamba virtuozs, kurš skolojies pie izcilā Džordi Savalla (Jordi Savall) "Schola Cantorum Basiliensis" Šveicē, kļūstot arī par šīs mūzikas augstskolas profesoru.

"Savos piekšnesumos Pandolfo apvieno pagātni un tagadni – vēsturisku izpēti un improvizāciju. Būdams pārliecināts, ka senā mūzika var būt spēcīgs iedvesmas avots, viņš koncertprogrammās iekļauj arī laikmetīgo mūziku, tostarp savas kompozīcijas," vēstīja organizatori.

Francūziete Amēlija Šemēna (Amélie Chemin) šobrīd ir aktīvi koncertējoša un atzīta jaunās paaudzes gambiste – Pandolfo skolniece un nu jau arī kolēģe, muzicējot kopā gan ansambļos, gan duetā.

Festivāla turpmākajos koncertos uzstāsies teorbists Jonatans Bugts (Jonatan Bougt) no Zviedrijas (9. decembrī Mencendorfa namā), latviešu pianists Daumants Liepiņš (11. decembrī Mazajā ģildē), klavesīnists Olivjē Fortēns (Olivier Fortin) no Francijas (12. decembrī Mencendorfa namā), kā arī Latvijas Radio kora solisti, Ainārs Paukšēns (čells) un Jānis Pelše (pozitīvs) diriģenta Pētera Vaickovska vadībā (19. decembrī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti