Baha kamermūzikas festivāls piedāvā krāšņu programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 16.novembra līdz 6.decembrim norisināsies 17. starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls, kurā festivāla direktore Aina Kalnciema aicinās baudīt baroka mūzikas krāšņumu un daudzveidību.

Septiņos koncertos Rīgā un Kuldīgā dzirdēsim labāko Francijas un Vācijas baroka orķestru sniegumu, baroka mūziku kora izpildījumā, čella un klavesīna saspēli un klavieru solo, kā arī Latvijā līdz šim nedzirdētu formu – vēsturiskā stīgu instrumenta viola da gamba kvartetu.

16.novembrī Mazajā ģildē 17. Baha kamermūzikas festivālu atklās viens no Eiropas šībrīža spilgtākajiem baroka orķestriem „Les Ambassadeurs” no Francijas. Flautas virtuoza Aleksa Kosenko  (Alexis Kossenko) dibināto un vadīto orķestri veido mūziķi no visas Eiropas. Kolektīva skanējums apvieno muzikālu pieredzi, jauneklīgi spožu temperamentu un iedvesmojošu interpretāciju. Koncertā piedalās Eiropā ļoti pieprasītais kontrtenors no Itālijas Karlo Vitoli  (Carlo Vitoli). Koncertprogrammas pamatā – baroka laika itāļu komponistu darbi. Koncerta sākums – plkst.19.

19.novembrī Kuldīgā, E.Vīgnera Mūzikas skolā dzirdēsim uzlecošo itāļu pianisma zvaigzni Eliozu Kašo (Eloisa Cascio). Jaunā pianiste ar izcilību apguvusi baroka mūzikas izpildīšanas nianses, mācījusies meisetarklasēs pie labakajiem Itālijas taustiņinstrumentu pedogogiem, kā arī studējusi kordiriģēšanu, kompozīciju un kamermūziku. E. Kašo jau kopš agras bērnības ir guvisi uzvaras starptautiskos konkursos un kopš studiju gadiem koncertē visā pasaulē.

Les Voix Humaines
Les Voix Humaines

24.novembrī muzeja “Rīgas birža” Portretu zālē pirmo reizi viesosies gambu kvartets “Les Voix Humaines” no Kanādas.  Kolektīvs ieguvis pasaules slavu, pateicoties izcilās baroka un renesanses mūzikas interpretes  Suzijas Neperas (Susie Nepper) radošajai darbībai. Ansambļa mākslinieki ierakstījuši ap 90 disku un apceļojuši visu pasauli. Viņu spēles stilu kritiķi nodēvējuši par virtuozu trakulību! “Les Voix Humaines” klausītājiem piedāvās J. S. Baha meistardarbu “Fūgas māksla”.  Koncerta sākums – plkst.19.

26.novembrī Rīgas Sv. Magdalēnas baznīcā klausītāji aicināti iepazīties vai atkal satikt Rīgas Baha festivāla kori. Pēc Ainas Kalnciemas iniciatīvas dibinātais koris pulcē pašreizējos un bijušos dziedātājus no Latvijas izcilākajiem profesionālajiem un pašdarbības koriem. Talantīgā diriģenta Kristofera Volša Sinkas (Christopher Walsh Sinka, ASV) vadībā Baha festivāla koris atksaņos K. Monteverdi kormūzikas interpretācijas. Koncerta sākums – plkst.20.

30.novembrī Mazajā ģildē Baha festivāla programmā būs suģestējoša klaviermūzika talantīgā un aizrautīgā pianista Daumanta Liepiņa izpildījumā. Jaunais mūziķis ieguvis pirmās vietas daudzos nozīmīgos konkursos, bet pērn kļuvis par Lielās mūzikas balvu laureātu kategorijā “Gada jaunais mākslinieks”.  Viņa klavierspēli raksturo degsme un perfekcija. Koncerta sākums – plkst.19.

Aina Kalnciema
Aina Kalnciema

3.decembrī Kuldīgā, E.Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolā uz koncertu aicina festivāla vadītāja un klavesīniste Aina Kalnciema un pazīstamais čellists Ramons Jafe, kuru raksturo moto – “klasika ir viņa mīlestība, flamenko – viņa kaislība”. Koncertā Ernesta Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolā dzirdēsim J. S. Baha un G. F. Hendeļa darbus, kā arī karstasinīgu flamenko, ko izpildīs abi mākslinieki gan solo, gan duetā. Koncerta sākums – plkst.17.

6.decembrī ar koncertu Mazajā ģildē Baha festivāls noslēgs programmu ar baroka orķestri “Hofkapelle München” no Vācijas. Orķestris spēlē ar senajiem mūzikas instrumentiem, un tā skanējumu raksturo ārkārtīgi precīza vēsturiskās muzicēšanas maniere. Pazīstamā baroka vijolnieka un diriģenta Rūdigera Lotera (Rüdiger Lotter) vadībā kolektīvs ir ieguvis ļoti augstu novērtējumu kritiķu un klausītāju vidū un šobrīd tiek atzīts par vienu no labākajiem Vācijas baroka orķestriem. Koncerta sākums – plkst.19.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti