Baha festivālu noslēdz baroka orķestris «Hofkapelle München»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mazajā ģildē 6.decembrī plkst. 19 izskanēs 17. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla noslēguma koncerts, kurā muzicēs baroka orķestris no Vācijas - “Hofkapelle München".

Šobrīd “Hofkapelle München" ir viens no izcilākajiem baroka orķestriem Vācijā, tas spēlē uz senajiem mūzikas instrumentiem un tā skanējumu raksturo precīza vēsturiskās muzicēšanas maniere. Koncertprogrammā dzirdēsim J.S. Baha un G. M. Tēlemaņa darbus.

Aina Kalnciema par "Hofkapelle München"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"“Hofkapelle München" ir ieņēmis ļoti stabilu vietu starp visiem baroka mūzikas kolektīviem Vācijā. Un ko par viņiem raksta kritiķi, piemēram: "Gribētos ierindot “Hofkapelle München" starp vislabākajiem ansambļiem, kas specializējas agrīnajā mūzikā, taču “Hofkapelle München" krasi izceltos to vidū ar savu izcilo, burtiski apmātībai līdzīgo muzicēšanas prieku." Man patīk, kā šis kritiķis ir izteicies, un vēl man ir prieks, ka “Hofkapelle München" piedāvāja skaistu, tīru programmu. Bahs un Tēlemans - tas tā noslēgumam ļoti skaistu punktu vai arī izsaukuma zīmi pieliek," saka festivāla veidotāja Aina Kalnciema.

Pazīstamā baroka vijolnieka un diriģenta Ridigera Lotera (Rüdiger Lotter) vadībā “Hofkapelle München" ir ieguvis ļoti augstu novērtējumu kritiķu un klausītāju vidū un šobrīd tiek atzīts par vienu no labākajiem Vācijas baroka orķestriem.

“Hofkapelle München" uzstājies kopā ar tādiem viesmāksliniekiem kā Reinhards Gobels, Alessandro de Marči, Doroteja Oberlingere, Hille Perla, Kristiane Karga, Lorenss Zazzo un Šušana Siranosjana. Orķestris veicis vairākus veiksmīgus ierakstus, to skaitā 2014. gadā "Hofkapelle München" kopā ar Valeru Sabadusu ierakstīja viņa jauno solo albumu "Le belle immagini" diriģenta Alessandro de Marči vadībā. Šis kompaktdisks ieguva “Echo Klassik 2015" apbalvojumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti